Elazığ'da dev balıklandırma projesi: 25 milyon yavru sazan 15 ilde sulara bırakıldı!

Elazığ'ın Keban ilçesinde düzenlenen balıklandırma etkinliği ile 25 milyon yavru sazan suyla buluştu. Fırat Nehri'nin önemine dikkat çeken etkinlikte, Elazığ'dan Nahçıvan'a 150 bin yavru sazan gönderildi.

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Keban'da düzenlenen balık hasadı ve balıklandırma etkinliği, 25 milyon yavru sazanın 15 ilde sulara bırakılmasıyla büyük bir başarıya imza attı.

Elazığ'ın Keban ilçesi, önemli bir balıklandırma etkinliğine ev sahipliği yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, 25 milyon yavru sazan başta Elazığ olmak üzere 15 ilde sularla buluşturuldu. Etkinliğe, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Keban Kaymakamı Furkan Atalık ve birçok yetkili ile vatandaşlar katıldı.

Elazığ'da Balık Üretimi ve İstihdam

Etkinlikte konuşan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Fırat Nehri'nin önemine dikkat çekerek, balık üretiminin Elazığ'da 5 bin kişiye istihdam sağladığını ve bölge için büyük ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirtti. Elazığ'dan 2021-2023 yılları arasında 53,5 milyon yavru sazanın 47 ile gönderildiğini ifade eden Hatipoğlu, 2024 yılında 25 milyon yavru sazanın 15 ildeki baraj ve göllere bırakılacağını duyurdu.

Nahçıvan'a Yavru Sazan Gönderimi

Etkinliğin bir diğer önemli kısmı ise, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne Elazığ'da üretilen 150 bin yavru sazanın gönderilmesi oldu. Bu balıklandırma faaliyeti, hem bölgenin ekosistemini koruma hem de ekonomik katkı sağlama amacı taşıyor.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme