Elazığ'da eğitime renkli başlangıç: Fırat Üniversitesi'nden öğrencilere sürpriz karşılama!

Fırat Üniversitesi, 2024-2025 eğitim yılına Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın karanfilli karşılamasıyla başladı. 45 bin öğrenci, canlı müzik ve Harput musikisi eşliğinde üniversiteye adım attı. Öğrenciler, Elazığ'ın kültürel zenginliklerini tanırken, üniversitenin 50. kuruluş yılı için de hazırlıklar yapılıyor.

Elazığ'ın en köklü eğitim kurumlarından biri olan Fırat Üniversitesi, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına coşkulu bir törenle kapılarını açtı. Yaklaşık 45 bin öğrenci ve 5 bini aşkın akademik ve idari personelle üniversite, yeni dönemin ilk gününde büyük bir heyecanla öğrencilerini karşıladı.

Rektör Göktaş'tan Öğrencilere Anlamlı Jest!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, üniversiteye bu yıl ilk defa başlayan öğrencileri çiçeklerle karşılayarak sıcak bir ortam oluşturdu. Öğrenciler, karanfiller ve canlı müzik eşliğinde karşılama törenine katılırken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirme imkanı buldu. Harput musikisinden eserlerin çalındığı törende, Elazığ'ın kültürel zenginlikleri de öğrencilere tanıtıldı.

Öğrencilerden Karşılama Törenine Tam Not

Üniversiteye ilk defa adım atan öğrenciler, Rektör Göktaş ve ekibinin bu özel karşılamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. İstanbul'dan gelen Ebru Yılmaz, “Üniversiteye başladığım ilk günde böyle sıcak bir karşılama görmek beni çok mutlu etti. Elazığ'ın kültürünü tanıtıyor olmaları ise burada geçireceğim yıllar için çok heyecan verici,” dedi.

Bir diğer öğrenci, İzmir'den gelen Murat Demir, “Rektörümüzün bizi bizzat karşılaması çok etkileyici. Kendimi burada yabancı hissetmiyorum, gerçekten çok güzel bir başlangıç oldu,” yorumunda bulundu.

Fırat Üniversitesi'nin 50. Yıl Hazırlıkları

Fırat Üniversitesi'nin 50. kuruluş yıl dönümünün nisan ayında kutlanacağını belirten Rektör Göktaş, akademik yılın açılışı için devlet büyüklerinden birini davet edeceklerini söyledi. Rektör, “Yeni eğitim yılına huzur içinde başladık. Üniversitemiz, Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinden biri. Hem öğrencilerimize hem de akademik kadromuza başarılı ve mutlu bir yıl diliyorum,” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme