Elazığ'da enflasyonun gölgesinde işçi eylemi: 'Maaşlar eriyor, çözüm bekleniyor!'

Elazığ Şeker İş Sendikası üyeleri, artan enflasyon ve gelir adaletsizliği karşısında Şeker Fabrikası önünde oturma eylemi düzenledi. Sendika İdari Sekreteri Hüseyin Kaykaç, işçi ücretlerine zam ve kıdem tazminatı düzenlemesi talep ederek, 'Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuluyor, işçi ve emekli zor durumda' dedi.

Elazığ Şeker İş Sendikası üyeleri, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun eylem kararına katılarak Şeker Fabrikası önünde iş bırakma ve oturma eylemi gerçekleştirdi. İşçiler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek, ücretlerinde iyileştirme talebinde bulundu.

"Gelir Adaleti Bozuldu, İşçi ve Emekli Zor Durumda"

Eylemde konuşan Elazığ Şeker İş Sendikası İdari Sekreteri Hüseyin Kaykaç, ekonomik şartların işçileri ve emeklileri zora soktuğunu belirtti. Kaykaç, ülkede gelir adaletinin hızla bozulduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Elektriğe ve doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Önümüz kış, işçi ve emekli bu şartlarda nasıl geçinecek? Sıkıntıdayız. Gelir adaleti hızla bozuluyor, asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Bu durumda toplumda huzur sağlanabilir mi?" dedi.

"Kıdem Tazminatı Güvencesi Kalmadı"

Kıdem tazminatının artık işçiler için güvence sağlamadığını vurgulayarak, tazminatın asgari ücretin 7,5 katı olması gerektiğini söyleyen Kaykaç, "Eskiden işçiler kıdem tazminatıyla ev alabiliyordu, çocuklarını evlendirebiliyordu. Şimdi kıdem tazminatının bir değeri kalmadı. Bu sebeple kıdem tazminatına her el uzatıldığında meydanlarda 'Kıdemimize karışamazsınız' dedik, yine söylemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme