Elazığ'da kamu çalışanları servis hakkı için ayağa kalktı!

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras, genelge ile engellenemeyen servis hakkı için dava açtıklarını duyurdu. Aras, kamu çalışanlarının haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras, toplu sözleşme ile kazanılan servis hakkının genelge ile engellenemeyeceğini vurgulayarak, bu hakları geri almak için hukuki mücadele başlattıklarını açıkladı. Aras, kamu çalışanlarının mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, yapılan tasarrufların kamu hizmetlerini olumsuz etkilememesi gerektiğini ifade etti. Sendika, toplu sözleşme maddelerinin eksiksiz uygulanması ve hakların korunması için kararlılıkla mücadele edeceğini duyurdu.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras, toplu sözleşmeyle kazanılmış olan kamu çalışanlarının servis hakkının genelgeyle kısıtlanamayacağını vurguladı. Aras, sendika üyeleriyle birlikte Fırat Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada, bu haklarını geri almak için dava açtıklarını duyurdu.

"Genelgeler Toplu Sözleşme Haklarını Geri Alamaz"

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 No'lu Şube Başkanı Haluk Aras, toplu sözleşmeyle elde edilen kazanımların hiçbir şekilde genelgelerle ortadan kaldırılamayacağını belirtti. Aras, "Toplu sözleşmeyle elde edilmiş servis hakkı, genelgeyle engellenemez. Kamu çalışanlarının hakları göz ardı edilmemeli, hukuksuz kararlarla bu haklar budanamaz. Bu konuda hukuki mücadelemizi başlattık," dedi.

"Tasarruf Kamu Çalışanlarının Hakkından Yapılamaz"

Yapılması planlanan tasarruf tedbirlerinin kamu personelini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Haluk Aras, “Fazladan tasarruf yapılabilir, ancak emeğin hakkından tasarruf olmaz. Tasarruf, kamu çalışanlarının servis hizmetlerini olumsuz etkilememelidir," diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Hukuki Mücadeleye Hazır

Sendika Başkanı Haluk Aras, kamu çalışanları için büyük bir kazanım olan servis hizmetinin korunması gerektiğini ifade ederek, "Toplu sözleşme masasında alınan kararlar, eksiksiz uygulanmalı. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere uygun hareket edilmelidir," dedi.

Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube'den Destek!

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi de basın açıklamasına katılarak sendika üyelerine destek verdi.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme