Elazığ İl Müftülüğü duyurdu: 2025 hac kayıtları için son fırsat!

Elazığ İl Müftülüğü, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. 2024 yılında kuraya katılanların kayıtları otomatik yenilenmeyecek vatandaşlar, başvurularını bireysel olarak gerçekleştirecek.

Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı: Son Tarih 16 Eylül 2024

Elazığ İl Müftülüğü, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığını duyurdu. 5 Ağustos 2024 tarihinde başlayan işlemler, 16 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre, başvurular sadece e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

2024 Yılı Kuraya Katılanların Dikkatine: Kayıtlar Otomatik Yenilenmeyecek

2024 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da sırası gelip hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden, 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

İlk Defa Hacca Gidecekler İçin Ön Kayıt Ücreti ve Başvuru Detayları

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olan vatandaşlar, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırabilecekler. Başvurularını ise 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor.

Özel Durumlar ve Engelli Vatandaşlar İçin Başvuru Koşulları

Günlük aktivitelerini başkasının yardımı olmadan gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, hacca daha önce gitmemiş refakatçileri ile birlikte müracaat edebilecekler. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar da belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yaparak, gruplarına ekleyebilecekler.

Grup Başvuruları ve Akrabalık Bağı İçin Düzenlemeler

Müracaatlarda beyan edilen bilgiler esas alınacak ve akrabalık bağı bulunanlar birbirleriyle bağlantı yapabilecekler. Grup birlikteliği 7 kişi ile sınırlı olup, akrabalık bağı 7'den fazla olanlar, bu durumu belgeleyerek grup birlikteliği oluşturabilecekler. Akrabalık bağı olmayan vatandaşlar da 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup halinde müracaat edebilirler.

Detaylı Bilgi ve Destek İçin Başvuru Kanalları

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilir. Ayrıca, çağrı merkezi (0 850 260 13 13) aracılığıyla da bilgi ve destek alınabilir.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme