Elazığ İYİ Parti'den Kapalı Nüfus Sayımı Çağrısı: 'Ülkenin Güvenliği İçin Bir Zorunluluktur!'

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, kapalı nüfus sayımının Türkiye'nin güvenliği için bir mecburiyet olduğunu vurgulayarak, sokaklarda kimliği belirsiz kişilerin tespiti için bu sayımın acilen yapılması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun TBMM'de yaptığı kapalı nüfus sayımı önerisi üzerine bir açıklama yaptı. Yaşar, sokaklarda kimliği belirsiz kişilerin tespit edilmesi ve ülke güvenliği açısından bu sayımın bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

"Kaçakların Tespiti İçin Kapalı Nüfus Sayımı Şart"

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, nüfus sayımının sadece bir öneri değil, Türkiye'nin güvenliği için bir mecburiyet olduğunu belirtti. Yaşar, “Sokaklarımızda kim olduğu belirsiz kişilerin dolaşmasını engellemek, suçu azaltmak ve suçluları yakalamak için kapalı nüfus sayımı gereklidir" dedi.

"Türk Vatandaşlığı Eşantiyon Değildir"

Habip Yaşar, İYİ Parti'nin geçtiğimiz hafta Danıştay'a açtığı davalara da değindi. "Türk milletinin hukukunu ve Türk vatandaşlığının itibarını korumak için para karşılığında verilen tüm vatandaşlıkların iptali için dava açtık" diyen Yaşar, Türkiye'nin bir mülteci kampı haline gelmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

"2024'te Kapalı Nüfus Sayımı Yapılmalı"

İYİ Parti'nin önerisi doğrultusunda, kaçakların ve suçluların tespiti için en kısa zamanda kapalı nüfus sayımı yapılması gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Hükümete çağrımız, gerekli hazırlıkları yaparak 3 Kasım 2024'te kapalı nüfus sayımını gerçekleştirmektir" dedi.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme