Elazığ Kent Müzesi'nde Kültür ve Tarih Bir Arada!
Elazığ'da 'Müzeler Şehri Elazığ' Projesi kapsamında açılan Kent Müzesi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Elazığ Kent Müzesi'ne Ziyaretçi Akını: Şehrin Kültürel Belleği Büyük İlgi Görüyor
Elazığ'da, Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında hayata geçirilen Kent Müzesi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın liderliğinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde daha önce hizmete açılan Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesi'nin ardından şehir, dördüncü müzesine kavuştu.
Tarihi Yapı Kent Müzesi'ne Dönüştürüldü
1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından inşa edilen ve uzun yıllar Elazığ Hükümet Konağı olarak kullanılan tarihi bina, Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi iş birliğiyle yürütülen restorasyon, teşhir ve tanzim çalışmaları sonucunda 2023 yılında Kent Müzesi'ne dönüştürüldü. İki katlı tarihi yapının zemin katında, Elazığ'ın tarihini anlatan tematik galeriler oluşturuldu.
On Binlerce Yıllık Tarih ve Kültürel Zenginlik Bir Arada
Kent Müzesi'nde ziyaretçiler; tarih öncesi dönemlerden beylikler dönemine, Osmanlı'dan Cumhuriyet yıllarına kadar Elazığ'ın zengin tarihine tanıklık ediyor. Ayrıca Elazığ eğitim tarihi ile Atatürk'ün Elazığ ziyareti de özel bölümlerde sergileniyor. İkinci katta ise şehrin dokuma kültürü, geleneksel yemekleri, musikisi, el sanatları ve tarım yaşamı minyatür ve modellemelerle detaylı şekilde sunuluyor.
Yerli ve Yabancı Turistlerin Uğrak Noktası
29 Ekim 2024 tarihinde kapılarını açan Elazığ Kent Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Müzeyi ziyaret eden vatandaşlar, Elazığ'ın kültürel zenginliğini yerinde görme fırsatı buluyor.
Ziyaretçiler Kent Müzesi'ni Çok Beğendi
Malatya'dan Elazığ'a gezmek için gelen Furkan Akyol, 'Müzeyi çok beğendim. Elazığ, deprem sonrası Malatya'ya göre daha iyi durumda. Kent Müzesi gerçekten görülmeye değer' dedi.
Sınav sonrası moral için müzeyi ziyaret eden Muhammet Kaval ise, 'Dokuma kültürü, sarraf kuyumculuğu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a geldiği tren garı bölümlerini çok etkileyici buldum. Herkesin burayı görmesi lazım' ifadelerini kullandı.
Yaren Sarıkaya da, bursluluk sınavı sonrası ailesiyle birlikte geldiği Kent Müzesi hakkında, 'Müze çok güzel düzenlenmiş. Henüz tüm bölümleri gezemedim ama gördüklerim harikaydı. Elazığ'ın tarihini canlı yaşamak çok etkileyici' dedi.