Elazığ Kızılay minik misafirlerini ağırladı!

Fırat Üniversitesi Gündüz Bakımevi öğrencileri, geleneksel olarak kutlanan Kızılay Haftası'nı anlamlı bir etkinlikle değerlendirdi.

Fırat Üniversitesi Gündüz Bakımevi öğrencileri, geleneksel olarak kutlanan Kızılay Haftası'nı anlamlı bir etkinlikle değerlendirdi. Bakımevi Müdiresi Nigar Yıldırım ve sınıf öğretmenleri öncülüğünde minik öğrenciler, Elazığ Kızılay Merkezi'ni ziyaret ederek hazırladıkları hediyeleri takdim ettiler.

Ziyaret sırasında yapılan değerlendirmelerde Nigar Yıldırım, "Bu anlamlı hafta vesilesiyle, Elazığ Kızılay Merkezi'ne bir gezi düzenlemeye karar verdik. Öğrencilerimiz, kendi elleriyle hazırladıkları bağışları Şube Müdürü Gökhan Güneş'e teslim etti. Ziyaret sırasında, Kızılay çalışanları çocuklara Kızılay'ın farklı birimlerini tanıtarak yardımlarını ve faaliyetlerini anlattılar. Kızılay Derneği'nin, savaş, deprem, sel, yangın, ve salgın hastalık gibi felaketlerden etkilenenlere yardım ettiği ve bu yardımların bağışlarla mümkün olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, çocuklara çizgi filmler izletilerek her birimin işlevleri ayrıntılı olarak tanıtıldı ve çocuklarımıza anlamlı bir gün yaşatıldı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu tür etkinlikler, çocuklara yardımlaşma, dayanışma ve insanların ihtiyaç duyanlara yardım etme bilincini aşılamak açısından önemlidir. Kızılay Haftası'nın kutlanması, toplumun yardımlaşma ve insanlık değerlerine vurgu yapma fırsatı sunar.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme