Elazığ KOM'dan kaçakçılara geçit yok!

Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 55 adet gümrük kaçağı telefon ele geçirilirken 2 şüpheli ise yakalandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çevre illerden Elazığ'a giriş yapan şüpheli kişilere ve araçlara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon sırasında, H.B.A. (26) ve A.G. (33) adlı iki şüpheli şahsın aracı durduruldu ve arama yapıldı.

Aramalarda toplam 55 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 36 adet batarya ele geçirildi. Bu cep telefonlarının ve bataryaların, gümrük kaçakçılığıyla ülkeye sokulduğu ve yasalara aykırı bir şekilde satılmaya çalışıldığı belirlendi.

Şüpheliler, gözaltına alındıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandı. Ardından adli makamlara sevk edildiler. Şüpheliler, yasa dışı faaliyetlere karıştıkları gerekçesiyle soruşturma kapsamında haklarında yapılacak işlemleri beklemektedir.

Bu operasyon, gümrük kaçağı eşyaların ülkeye sokulması ve yasa dışı ticaretin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen güvenlik güçlerinin çalışmalarının bir parçasıdır. Elazığ'daki bu tür operasyonlar, halkın güvende olmasını sağlama ve yasa dışı faaliyetlere karşı mücadele etme amacını taşımaktadır.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme