Emek Partisi'nden Maden duyarlılığı: Gaziantep Milletvekili Karaca'dan soru önergesi!

Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Ali Cemal Zülfikar, Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca'nın, Elazığ Maden'deki 200 yıllık Cami-i Kebir ve mahallesinde oluşan heyelan riski ve tarihi yapıların korunması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a soru önergesi verdiğini açıkladı. Önergede, afet bölgesi ilan edilen alanın tarihi eserlerin varlığı göz önünde bulundurulmadan değerlendirildiği vurgulandı.

Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Soru Önergesi

Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Ali Cemal Zülfikar, Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a, Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 200 yıllık Cami-i Kebir ve çevresiyle ilgili bir soru önergesi verdiğini açıkladı. Soru önergesinde, ilçede bulunan hafriyat yığınının oluşturduğu doğal olmayan heyelan riskine ve bu durumun tarihi yapılarla insan hayatını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Maden'deki Tarihi Yapılar ve Heyelan Riski

Soru önergesinde, "Maden ilçesindeki hafriyat yığınının doğal olmayan heyelan riski oluşturduğu ve hem insan hayatı hem de tescilli tarihi yapıları riske attığı bilinmesine karşın şirket neden durdurulmamaktadır?" ifadeleri yer aldı. Bu ifadelerle, bölgedeki olası bir felaketin önlenmesi için firmanın faaliyetlerinin durdurulması gerektiği vurgulandı.

Tarihi Eserlerin Korunması ve Afet Bölgesi İlanı

Önergede ayrıca, "Camii Kebir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 24,95 hektarlık kısım afet bölgesi ilan edilmeden önce ilgili alanın içinde bulunan tarihi eserlerin varlığı göz önünde bulundurulmuş mudur?" sorusu da yer aldı. Bu soru, afet bölgesi ilanı sürecinde tarihi eserlerin korunmasına yönelik yeterli önlemlerin alınıp alınmadığını sorguluyor.

Soru Önergesinin Amacı ve Beklentiler

Emek Partisi'nin soru önergesi, Maden ilçesindeki tarihi yapılar ve çevre güvenliği konusunda daha fazla şeffaflık ve önlem alınması gerektiğine dikkat çekerken, önergenin, bölgedeki tarihi mirasın korunması ve halkın güvenliği açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme