EURO 2024! Dani Olmo'nun yıldızlaştığı maçta İspanya Almanya'yı eledi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde, 'erken final' olarak nitelendirilen maçta İspanya ve Almanya karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena'da gerçekleşen bu büyük mücadelede İspanya, Almanya'yı 119. dakikada Mikel Merino'nun golüyle 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde, 'erken final' olarak nitelendirilen maçta İspanya ve Almanya karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena'da gerçekleşen bu büyük mücadelede İspanya, Almanya'yı 119. dakikada Mikel Merino'nun golüyle 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Dani Olmo Maça Damga Vurdu

İspanya'da sakatlanan Pedri'nin yerine oyuna giren Dani Olmo, bir gol ve bir asist yaparak maçın yıldızı oldu. Boğalarda Dani Carvajal ise 120+5'te kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın Golleri ve Kritik Anları

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın 51. dakikasında Dani Olmo'nun golüyle İspanya 1-0 öne geçti. Almanya, 89. dakikada Florian Wirtz'in golüyle maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmaların 119. dakikasında Mikel Merino'nun kafayla attığı gol, İspanya'yı yarı finale taşıdı.

İspanya'nın Yarı Finaldeki Rakibi: Portekiz - Fransa Maçının Galibi

İspanya'nın yarı finaldeki rakibi, Portekiz ile Fransa arasında oynanacak maçın galibi olacak.

Toni Kroos Futbola Veda Etti

Almanya forması giyen ve futbola veda etme kararı alan Toni Kroos, bu maçla birlikte kariyerine son noktayı koydu.

Rekabette Denge Hakim

İspanya ve Almanya daha önce 27 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki ekip de 9 galibiyet elde etti, 9 maç ise berabere bitti. İspanya'nın attığı 34 gole karşılık, Almanya 31 golle cevap verdi.

Son 20 Yılda İspanya Üstün

Son 20 yılda İspanya, Almanya ile yaptığı 9 maçta bariz üstünlük kurdu. İspanya, resmi maçlarda 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 2020'deki UEFA Uluslar Ligi maçında Almanya'yı 6-0 yenen İspanya, unutulmaz bir zafer elde etmişti.

İspanya 6. Kez Yarı Finalde

İspanya Milli Futbol Takımı, tarihinde 6. kez Avrupa Şampiyonası yarı finaline yükseldi. 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan İspanya, EURO 2020'nin ardından bu turnuvada da yarı finale çıkmayı başardı.

Almanya, Son İki Şampiyonada Yarı Final Göremedi

Almanya, son iki Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finali geçemedi. En son 2016'da yarı finale çıkan Almanya, 2020'de son 16 turunda elenmişti. Ev sahibi oldukları bu turnuvada ise çeyrek finalde veda ettiler.

Kartlar Havada Uçuştu

Maçın hakemi Anthony Taylor, bir kırmızı kart ve 16 sarı kart gösterdi. İspanya'da Dani Carvajal, 120+6'da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı.

İspanya'da Şok Sakatlık

Maçın 3. dakikasında Toni Kroos'un müdahalesiyle sakatlanan Pedri, oyuna devam edemedi. Yerine giren Dani Olmo, 51. dakikada gol atarak takımını öne geçirdi. Mikel Merino'nun 119. dakikada attığı golde de asisti yapan Olmo, UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

Almanya'nın Direğe Takılan Şutu

Almanya'da Niclas Füllkrug'un 77. dakikadaki şutunda top direkten döndü. Almanya, maçın son bölümünde Florian Wirtz'in golüyle beraberliği yakalasa da uzatmalarda galibiyeti bulamadı.

İspanya'da Üç Cezalı

İspanya, yarı finalde üç oyuncusundan yoksun olacak. Robin Le Normand, Alvaro Morata ve Dani Carvajal cezalı duruma düştü.

Tribünlerde Alman Taraftar Üstünlüğü

Alman futbolseverler, Stuttgart Arena'da ciddi bir üstünlük kurdu. Maç boyunca takımlarını tezahüratlarla desteklediler.

İşte Maçın Detayları

Stat: Stuttgart Arena
Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn (İngiltere)

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand (Dk. 46 Nacho), Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz (Dk. 102 Joselu), Yamal (Dk. 63 Ferran Torres), Pedri (Dk. 8 Dani Olmo), Williams (Dk. 80 Merino), Morata (Dk. 80 Oyarzabal)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (Dk. 80 Müller), Raum (Dk. 57 Mittelstadt), Emre Can (Dk. 46 Andrich), Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan (Dk. 57 Füllkrug), Sane (Dk. 46 Wirtz), Havertz (Dk. 91 Anton)

Goller: Dk. 51 Dani Olmo, Dk. 119 Merino (İspanya), Dk. 89 Wirtz (Almanya)

Kırmızı Kart: Dk. 120+6 Carvajal (İspanya)

Sarı Kartlar: Rüdiger, Raum, Andrich, Kroos, Mittelstadt, Schlotterbeck, Wirtz, Deniz Undav (Almanya); Le Normand, Ferran Torres, Unai Simon, Rodri, Morata, Fabian Ruiz (İspanya)

Elazığ Online

Bakmadan Geçme