Filistin'e destek için Elazığlı çocuklar resimlerle haykırdı: Nehirden denize, özgür Filistin!

Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği 'Filistin'i Anlamak' etkinliğinde, çocuklar anneleriyle birlikte Filistinli yaşıtlarının hayallerini tuvale yansıttı. İsrail'in Filistin'deki insanlık suçuna dikkat çeken çocuklar, 'Nehirden denize, özgür Filistin' diyerek barış mesajı verdi.

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen “Filistin'i Anlamak” temalı etkinlikte çocuklar, Filistin'e destek vermek amacıyla resim çizdi. Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ADEM) bünyesinde faaliyet gösteren resim kursunda, anneleriyle birlikte Filistinli yaşıtlarının İsrail tarafından çalınan hayallerini tuvale yansıttılar.

Çocukların Tuvalinde Filistin'in Hayalleri

Elazığlı çocuklar, anneleriyle birlikte gerçekleştirdikleri resim etkinliğinde, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. “Filistin'i Anlamak” teması altında düzenlenen etkinlikte, Filistinli kardeşlerinin yaşamlarını ve umutlarını tuvale aktaran çocuklar, farkındalık oluşturmak için bir araya geldi. Etkinliğe katılan çocuklar, hep bir ağızdan “Nehirden denize, özgür Filistin” diye haykırarak Filistin'in özgürlüğüne olan inançlarını dile getirdi.

Elazığ Belediyesi'ne Teşekkür

Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Sağlam, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Dünyanın gözü önünde gerçekleşen Filistin dramına farkındalık oluşturmak için resim etkinliği düzenledik. Etkinliğimize öğrencilerimiz ve velilerimiz iştirak etti. Destekleri için Elazığ Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Filistin'de Barış Umudu

Veli Kübra Deniz Deren ise etkinlikle ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde faaliyet gösteren resim kursunda çocukların katılımı ile birlikte Filistin'deki savaşın gölgesinde yaşayan çocukları daha iyi anlayabilmek için resim yapma etkinliği düzenledik. Savaşın bir an önce bitmesini diliyor, nehirden denize özgür Filistin görmek istiyoruz.”

Çocuklardan Duygusal Mesajlar

Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını şu şekilde dile getirdiler:

“Bugün Filistin'i anlamak için düzenlenen resim etkinliğine katıldık. Annelerimizin de yer aldığı etkinliğimiz çok anlamlı oldu. Filistin'deki çocukların özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz. Elazığ Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'ne (ADEM) çok teşekkür ediyoruz.”

“Filistin için bugün gerçekleştirilen resim etkinliğinde, Filistin'in özgürlüğüne yeniden kavuşabilmesi için resim çizdik. Bu etkinlik hepimiz için çok anlamlı ve güzel oldu. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ediyoruz.”

“Buradaki etkinlikte Filistin'i anlatan resim çizdik. Bizlere destek veren Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na çok teşekkür ediyoruz.”

Elazığ Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve çocukların duygularını ifade etmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu tür etkinliklerin, toplumda farkındalık yaratma ve Filistin'e destek olma açısından devam etmesi temenni ediliyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme