Fırat Üniversitesi Koşusu'nda büyük çekişme: Koşunun galibi Yağızalp oldu!

Fırat Üniversitesi Koşusu'nu Yağızalp Kazandı! Elazığ Hipodromu'nda gerçekleşen KV-8/DHÖW yarışında, 7 yaşındaki safkan Arap atı Yağızalp, jokeyi İsa Akyavuz ile birinciliği elde etti. Kupa töreninde ödül, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından verildi.

Elazığ Hipodromu, 23 Eylül Pazartesi akşamı heyecan dolu bir yarışa ev sahipliği yaptı. Fırat Üniversitesi adına düzenlenen KV-8/DHÖW kategorisindeki koşuda, 4 yaş ve üstü safkan Arap atları kıyasıya bir mücadele sergiledi.

1200 Metrelik Yarışta Yağızalp Zirvede!

Koşunun startı saat 20.00'de verildi. 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte düzenlenen bu önemli yarışta, Mahmut Canlıka'nın sahibi olduğu Yağızalp (Kara Yağız - Mars / Volga.2), jokeyi İsa Akyavuz idaresinde birinciliğe ulaştı. 7 yaşındaki al erkek safkanın bu başarısı, yarış kariyerindeki 13. birincilik olarak kayıtlara geçti.

Koşunun İkincisi Kaanhakan, Üçüncüsü Hilvanlıoğlu Oldu

Yarışın sonunda Yağızalp'i en yakın takip eden at, Kaanhakan olurken, üçüncülük kürsüsüne Hilvanlıoğlu çıktı. Dörtnalbeyi dördüncü, Yutangirdap ise beşinci sırada yer aldı. Kazanan Yağızalp'in bitiş süresi 1.24.83 olurken, atlar arasındaki farklar 1/2 boy, 4,5 boy, 5 boy ve 2 boy olarak kaydedildi.

Kupa Töreninde Fırat Üniversitesi Rektörü Sahneye Çıktı

Yarışın ardından Elazığ Hipodromu'nda düzenlenen kupa töreninde, kazanan safkanın sahibi adına Abdulkadir Demirkapı'ya kupayı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş takdim etti.

Ayrıca, günün anısına Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik'e çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme