GES ile köylerde su bedeli sıfırlanıyor: Elazığ'ın köylerinde içme suyu çalışmaları sürüyor!

Elazığ'da Kaymakamlıklar ve İl Özel İdare iş birliğiyle Sivrice, Kovancılar ve Karakoçan'da yürütülen içme suyu çalışmaları sürüyor. GES projeleriyle köylerde ücretsiz su temini sağlanması hedefleniyor.

Elazığ'da Kaymakamlıklar ve İl Özel İdare ortaklığında köylerde yürütülen içme suyu projeleri 2024 yılı yatırım programı kapsamında hızla devam ediyor. Sivrice, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde, KÖYDES ve İl Özel İdaresi kaynaklı projelerle köylerin içme suyu sorunları çözülmeye çalışılıyor.

Sivrice'de Güneş Enerjisi ve Su Deposu Çalışmaları

Sivrice ilçesinde Dereboyu köyünde Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulumu yapılırken, Canuşağı köyünde terfi binası, GES ve su deposu onarım çalışmaları sürüyor. Ayrıca Görgülü köyünde de benzer çalışmalar hızla devam etmekte.

Kovancılar'da Sondaj Çalışmaları

Kovancılar ilçesi Kolluca köyünde yapılan sondaj çalışması sonucu saniyede 9 litre içilebilir kalitede su temin edildi. Saraybahçe köyünde ise sondaj çalışmaları devam etmekte.

Karakoçan'da Drenaj ve İsale Hattı Yapımı

Karakoçan ilçesi Karaçan köyünde drenaj ve isale hattı yapımı sürerken, Alabal köyünde drenaj çalışmaları hızla ilerliyor.

GES Projeleriyle Köylerde Ücretsiz Su Temini Sağlanacak

Bu yıl yapımı planlanan 20'ye yakın Güneş Enerji Sistemi (GES) ile köylerde elektrik tüketim bedelleri ortadan kaldırılarak, vatandaşların ücretsiz su temin etmesi hedefleniyor. Ayrıca Ağın, Kovancılar ve Palu ilçelerinde depo onarımları, Baskil ilçesinde sondaj ve tesis geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme