'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' kampanyası Elazığ'da öğrencilerle buluştu

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, öğrencilere gıda israfı ve su verimliliği hakkında farkındalık kazandırmak için eğitimler düzenledi.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Okullarda Gıda İsrafı, Gıda Kaybı, Gıdanı Koru ve Su Verimliliği ile İsrafı" konulu eğitim programları düzenledi. Eğitimler, öğrencilere gıda kaybı ve israfını önlemek için farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2020 yılında başlattığı "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası çerçevesinde, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi teknik personeli tarafından Kaya Karakaya Ortaokulu ve Naide Karakaya İlkokulu'nda 180 öğrenciye yönelik eğitimler verildi.

Sende Söz Ver Sloganı ile Farkındalık Artırıldı

Eğitimlerde, öğrencilerle SENDE SÖZ VER sloganı ile gıda israfını önlemek için taahhüt alındı. Öğrenciler, günlük hayatlarında gıdayı israf etmemeye ve suyu verimli kullanmaya söz verdi.

Eğitim programının sonunda öğrencilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" temalı bileklikler hediye edildi.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme