HÜDAPAR Elazığ'da 4. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Elazığ İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Kongreye HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Divan Seçimi ile başladı. HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, kongre açılışında yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın durması gerektiğini vurguladı ve bu acının yüreklerinde derin izler bıraktığını ifade etti. Şehit olan kardeşlerin şehadetlerini yürekten tebrik etti.

Aynı zamanda İl Başkanı Kavaklı, parti olarak Elazığ'da yürüttükleri çalışmalara değinirken, şehirdeki kronikleşmiş sorunları gündeme taşıdıklarını belirtti. Kavaklı, çeşitli sektörlerde ve ilçelerdeki maddi ve manevi değerlere sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, ilin sanayi, eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, hayvancılık, inanç ve kültürel turizmi gibi alanlarında destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise gündeminde İsrail'in Filistin'e yönelik zulmü olduğunu belirtti. Yapıcıoğlu, İsrail'in Filistin'deki vahşetinin kendiliğinden sona ermeyeceğini söyledi ve bu olayları dünya genelinde canlı yayınlarla izlendiğini belirtti. Yapıcıoğlu, Batı'daki ülkelerin bu ikiyüzlülüğünü eleştirirken, Müslüman ülkelerin birliğinin eksikliğinin İsrail'in gücüne katkı sağladığını ifade etti.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin Tel Aviv'deki büyükelçisini istişare için Ankara'ya çağırmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi ve diğer İslam ülkelerine de benzer adımlar atmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Türkiye'deki Amerikan üslerinin kapatılması gerektiğini belirtti.

Kongre, HÜDAPAR İl Başkan Yardımcısı Muhammed Kılıç'ın faaliyet raporunu okumasıyla devam etti. Kongre sonunda HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme