Huzurevi Sakinlerinin Çocukluklarına Yolculuk: Nostaljik Anılarla Dolu Duygusal Bir Gün

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, huzurevi sakinlerini çocukluk anılarıyla buluşturdu. Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında yapılan etkinlikte, huzurevi sakinleri doğup büyüdükleri yerleri yeniden ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, huzurevi sakinlerini çocukluklarına götürdü. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, yaşlılar unutulmaz hatıralarını yeniden canlandırdı.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü himayesinde, Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel olarak hazırlanan bir video ile Gazi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan sakinlerin çocukluk anıları kaydedildi. Etkinlik kapsamında 70 yaşındaki Nursen Turan, Keban ilçesindeki köyüne götürülürken, 89 yaşındaki Nermin Beşe de doğup büyüdüğü Ağın ilçesini yeniden ziyaret etti.

Keban'da Çocukluk Hatıraları Yeniden Canlandı

Keban'da doğup büyüdüğü yerleri yeniden ziyaret eden huzurevi sakini Nursen Turan, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
"Köyde, Elazığ'da yaşadık ve hayat bizi huzurevine getirdi. Şükürler olsun, devletimize ve sizlere minnettarım. Rabbim kimseyi darda ve zorda bırakmasın. Keban'ımız çok güzel, buraya sürekli gelmek istiyorum. Babamı 1963'te kaybettik, o dönem köydeydik. Çocukken babam elimi tutar, eve getirirdi. Yeniden o günleri hatırlamak çok mutlu etti. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim sizleri çocuklarınıza bağışlasın."

Nermin Beşe'den Anneler İçin Sabır Tavsiyesi

Ağın'da doğup büyüyen 89 yaşındaki Nermin Beşe de çocukluk yıllarını hatırlamanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, annelere şu tavsiyelerde bulundu:

"1935 doğumluyum, ev kadınıyım ve 3 çocuğum var. Bütün çocuklar okusun, okumak tek hedefleri olsun. Ağın'da ilkokulu bitirdim, o yıllar çok güzeldi. Anneler sabırlı olsunlar, çünkü çocuk yetiştirmek sabır gerektiriyor. Çocuklarını çok sevsinler ve onlara saygı göstersinler. Sevgi her şeyin temeli, aile ve vatan sevgisini çocuklarına aşılasınlar."

Duygusal Ziyaretler Huzurevi Sakinlerine Moral Oldu

Huzurevi sakinlerinin çocukluk yıllarına yaptıkları bu duygusal yolculuk, onlara moral oldu. Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, huzurevi sakinlerinin anılarını tazelemeleri için bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirtti. Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, yaşlıların geçmişle olan bağlarını güçlendirdi ve onlara unutulmaz bir gün yaşattı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme