IUCN Kırmızı Listesindeki Zehirli Örümcek Elazığ'da Görüldü!

Elazığ'da nadir rastlanan ve IUCN Kırmızı Listesi'nde yer alan zehirli Uğur Böceği Örümceği, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Elazığ'da nadir rastlanan ve zehirli olmasıyla bilinen Uğur Böceği Örümceği (Esus Cinnaberinus) doğada kaydedildi. Bu tehlikedeki örümcek türü, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Zehirli Uğur Böceği Örümceği Elazığ'da Görüldü

Halk arasında "Zehirli Uğur Böceği Örümceği" olarak bilinen nadir türlerden biri olan Esus Cinnaberinus, Elazığ'da bir vatandaşın dikkati sayesinde kaydedildi. IUCN Kırmızı Listesi'nde soy tehlikesi altındaki türler arasında yer alan bu örümcek, doğada kısa süreliğine gözlemlendi.

Soyu Tehlikede: IUCN Kırmızı Listesi'nde Yer Alıyor

Dünyada nadir görülen bu örümcek türü, popülasyonunun azalması nedeniyle IUCN'nin (Uluslararası Doğayı Koruma Birliği) Kırmızı Listesi'nde yer alıyor. Tehlike altında olan bu örümcek, Türkiye'de de nadiren görülüyor ve koruma altına alınması gerekiyor.

Cep Telefonuyla Kaydedildi, Gözden Kayboldu

Vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği örümcek, kısa bir süre sonra doğada kayboldu. Bu dikkat çeken görüntüler, hem bilim insanlarının hem de doğa severlerin ilgisini çekiyor.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme