İYİ Parti Elazığ Kadın Politikaları Başkanı Karakoçan'dan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki!

İYİ Parti Elazığ Kadın Politikaları Başkanı Gülsema Karakoçan, Türkiye'de artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, 'Kadınların eşit haklara sahip olduğu, özgür ve güvenli bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz' dedi. Karakoçan, haksız tahrik indirimlerinin kaldırılması gerektiğini vurgularken, 16-17 Kasım'da Şiddetle Mücadele Çalıştayı düzenleyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Elazığ Kadın Politikaları Başkanı Gülsema Karakoçan, kadın cinayetlerine dair yaptığı basın açıklamasında, kadın hakları ve şiddetle mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi. Karakoçan, “Kadınların eşit haklara sahip olduğu, özgür ve güvenli bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek adalet vurgusu yaptı.

Kadın Cinayetlerine Karşı Etkin Mücadele Çağrısı

Başkan Karakoçan, Türkiye'de son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

  • “Son 10 günde 15, 2024 yılı boyunca 311 kadın katledildi.”
  • Gaziantep'te yaşanan vahşet olayına değinen Karakoçan, psikolojik sorunların şiddeti meşrulaştırmak için bahane edilemeyeceğini belirtti.

“Haksız Tahrik İndirimi Kaldırılmalı”

Kadın cinayetlerinde haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Karakoçan, adalet sistemindeki zafiyetin şiddeti teşvik ettiğini söyledi.

İYİ Parti'den Şiddetle Mücadele Çalıştayı

Karakoçan, 16-17 Kasım'da düzenlenecek "Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı" hakkında bilgi verdi. Çalıştayda, akademisyenler, STK temsilcileri ve hukukçularla birlikte kalıcı çözümler geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Karakoçan: “6284 Sayılı Kanun Etkin Uygulanmalı”

Karakoçan, "6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"'un eksiksiz uygulanması gerektiğini vurguladı ve caydırıcı cezalar için infaz yasasında düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çekti.

“Kadınlar Artık Yalnız Değil”

Karakoçan açıklamasını, “Adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sonlandırdı ve İYİ Parti'nin kadınların yaşam hakkını koruma konusundaki kararlılığını yineledi.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme