Konutlarda doğalgaza yüzde 38 zam: İşte Ağustos ayında geçerli yeni tarifeler

Ağustos'ta konutlarda doğalgaz fiyatı yüzde 38 arttı. BOTAŞ'ın yayımladığı yeni tarifelere göre, sanayi ve elektrik üretimi için de fiyatlar güncellendi.

Doğalgaza Büyük Zam

1 Ağustos itibarıyla, konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatına %38 zam yapıldı. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan yeni tarifelere göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı tarifeler güncellendi.

Sanayi ve Elektrik Üretim Tarifeleri

Ağustos ayı itibarıyla, yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın satış fiyatı %33,1 oranında arttı. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın ve yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin fiyatlarında ise değişiklik yapılmadı.

Güncellenen Fiyatlar

Sanayi aboneleri için 1000 metreküp doğalgazın fiyatı, kademe 1 için 8.549 TL, kademe 2 için 11.380 TL olarak belirlendi. Elektrik üretimi amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 TL oldu. BOTAŞ, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine 1000 metreküp doğalgazı 5.631 TL'ye satacak.

BOTAŞ Açıklaması

BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarifeleri ve maliyet unsurları göz önünde bulundurularak belirlendiğini ve mümkün olan en makul seviyede tüketicilere sunulduğunu belirtti.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme