Kudüs Kralı'nın hapsedildiği zindan turist akınına uğruyor!

Elazığ Harput Kalesi'nde 36 metre derinliğinde zindan keşfedildi. Tarihi önemiyle dikkat çeken zindan, turizme açıldı ve yoğun ilgi görüyor.

Harput Kalesi'nde Eski Bir Zindan Bulundu

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde yer alan Harput Kalesi'nde yapılan kazılarda, 100 basamakla 36 metre derinliğe inen tarihi bir zindan keşfedildi. Bu zindan, Artuklu Beyi Belek Gazi tarafından Kudüs Kralı 2. Baudouin ve diğer haçlı soyluların esir tutulduğu bir yer olarak biliniyor.

Belek Gazi'nin Zindanına Büyük İlgi

Zindan, geçtiğimiz senelerde tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından 2023 Mayıs ayında turizme kazandırılarak ziyarete açıldı. Tarihi önemi ve mistik atmosferiyle dikkat çeken bu zindan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Harput Kalesi'ndeki diğer mekanlarla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan zindan, bölgenin turistik cazibesini artırıyor.

Ziyaretçilerden Olumlu Yorumlar

Zindanı ailesiyle birlikte ziyaret eden Dursun Reçber, "İstanbul'dan geliyoruz. Çocuklarımızın da burayı görmesini ve tarihimizi bilmelerini istedik. Burası tarihi açıdan çok önemli ve serin bir yer. Mutlaka görülmesi gereken bir nokta" ifadelerini kullandı. Ela Reçber ise "Buraya ilk defa geldim, çok beğendim. Tarihi dokusu mükemmel" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme