Lübnan Tahliyeleri Diyarbakır'a Geliyor mu? Vali Zorluoğlu Açıkladı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İhtiyaç duyduğumuzda konteyner kentimizde tamir, bakım yaptığımız için belki bu yüzden Lübnan'dakilerin buraya geldiği yakıştırması yapılmış olabilir. Şu an böyle bir talimat almadık ve böyle bir talimat beklemiyoruz dedi.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Lübnan'dan tahliye edilenlerin Diyarbakır'daki konteyner kente yerleştirileceği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Vali Zorluoğlu, "Şu an böyle bir talimat almadık ve beklemiyoruz" dedi.

Lübnan'daki Tahliyeler ve Diyarbakır Konteyner Kent İddiaları

Diyarbakır'da düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Vali Zorluoğlu, Lübnan'dan tahliye edilen kişilerin Diyarbakır'daki konteyner kente yerleştirileceği yönündeki iddiaları değerlendirdi. Vali, "Konteyner kentimizde bakım çalışmaları yürütülüyor, bu yüzden böyle bir yakıştırma yapılmış olabilir. Ancak şu ana kadar herhangi bir talimat almadık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Yardım Çalışmaları Devam Ediyor

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle bölgedeki insanların güvenli şekilde Türkiye'ye getirilmeleri için çalışmaların Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda sürdüğünü belirten Zorluoğlu, Türkiye'nin her zaman mağdurlara yardım elini uzattığını vurguladı.

Diyarbakır'da Hazırlık Sürüyor, Talimat Beklenmiyor

Diyarbakır'daki konteyner kentte bakım çalışmalarının sürekli yapıldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, "Herhangi bir resmi talimat almadık. Ancak Diyarbakır'da her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olmak için konteyner kentimizin bakımını sürdürüyoruz" dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme