Menemen maçı öncesi Atatürk Stadyumu zemini yenileniyor: İşte detaylar!

Elazığ Atatürk Stadyumu, Elazığspor'un 15 günlük deplasman sürecinde kapsamlı bakıma alındı. Çim zemin, kök havalandırma ve yeni çim ekimiyle güçlendirilerek Menemen Belediyespor maçı öncesi hazır hale getirilecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Elazığspor'un üst üste deplasmanda oynayacağı 15 günlük arayı fırsat bilerek Atatürk Stadyumu'nun zeminini bakıma aldı. Özellikle çimlerin sağlığı ve kalitesinin korunması adına yapılan çalışmalarla stadyum, 6 Ekim'de oynanacak Menemen Belediyespor karşılaşmasına hazır hale getirilecek.

Elazığspor Deplasmanda, Stadyum Zemini Bakıma Alınıyor

14 Eylül'de Nazilli Belediyespor karşısında elde edilen 3-1'lik galibiyetin ardından Elazığspor, Van BBSK ve Giresunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu süreçte Elazığ Atatürk Stadyumu'nun çimlerinin bakımına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Werti Drain kök havalandırma işlemi uygulanarak, çimlerin köklerinin gelişmesine katkı sağlanacak.

Zemindeki Onarım Süreci

Bakım süreci, çim köklerinin hava almasını sağlayacak deliklerin açılması, ardından Vertical yöntemi ile zayıf çimlerin güçlendirilmesi ve yeni tohum ekimi ile tamamlanacak. Çimlerin dinlenme süreci sonrası, bölgeye uygun Festuca ağırlıklı çimlerin ekimi gerçekleştirilecek. Stadyum zemini, 6 Ekim'de Elazığspor'un ev sahipliğinde oynanacak Menemen Belediyespor maçına hazır hale getirilecek.

“Zemin Eskisinden Daha İyi Olacak”

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, yaptığı açıklamada stadyum zeminindeki çalışmaların detaylarını paylaşarak, “Elazığ Atatürk Stadyumu, ülkemizin en büyük spor komplekslerinden biri. Geçtiğimiz yaz sıcak havalar nedeniyle zemin zarar görmüştü, ancak gerekli bakım çalışmalarını başlatarak zemini eskisinden daha iyi hale getirmeyi hedefliyoruz. Elazığspor'umuza şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz” dedi.

Bu kapsamlı bakım çalışmalarıyla Elazığ Atatürk Stadyumu, yeni sezonda daha iyi bir zemine kavuşarak hem Elazığspor'a hem de şehirdeki sporseverlere daha keyifli bir futbol deneyimi sunacak.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme