Prof. Dr. İsmail Topçu Onuruna Elazığ'da KBB Sempozyumu!

Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen Prof. Dr. İsmail Topçu onuruna KBB ve Baş Boyun Cerrahisi sempozyumunda, uzman doktorlar kadavra diseksiyon kursları ve bilimsel panellerle bir araya geldi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı ve Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Prof. Dr. İsmail Topçu onuruna ortak bir sempozyum düzenledi. İki gün süren etkinlikte, alanında uzman akademisyenlerin katıldığı diseksiyon kursları ve bilimsel paneller gerçekleştirildi.

Uzmanlardan Kadavra Üzerinde Diseksiyon Kursları

Sempozyumun ilk gününde, Kulak Burun ve Boğaz (KBB) Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından kadavra üzerinde diseksiyon kursları düzenlendi. Temporal Kemik Diseksiyonu (kulak ameliyatları) kursu, Prof. Dr. Enis Alpin Güneri, Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, Prof. Dr. Onur Çelik, Prof. Dr. Özgür Yiğit gibi akademisyenlerin master diseksiyonu ile başladı. Ardından Endoskopik Sinüs Cerrahisi (burun ve sinüs ameliyatları) kursu, Prof. Dr. Metin Yılmaz, Prof. Dr. Süha Beton ve Prof. Dr. Serdar Özer gibi uzmanların yönetiminde devam etti. Yurt içinden ve yurt dışından 40'a yakın doktorun katıldığı bu pratik kursların sonunda kursiyerlere başarı sertifikaları verildi.

Resmi Açılış ve Bilimsel Paneller

Sempozyumun ikinci günü, resmi açılış konuşmalarıyla başladı. Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Nihat Susaman, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yalçın ve diğer katılımcılar konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Toplantının bilimsel kısmında, kulak hastalıkları, burun estetiği ve boyun tümörleri üzerine paneller düzenlendi. Yaklaşık 25 konuşmacı ve 100'e yakın katılımcının yer aldığı sempozyum, büyük bir ilgiyle takip edildi.

Sempozyumun Amacı: Bilimsel Paylaşım ve Mesleki Gelişim

Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen bu önemli sempozyum, hem ulusal hem de uluslararası katılımcılarla, KBB ve Baş Boyun Cerrahisi alanında bilgi paylaşımını güçlendirmeyi ve mesleki gelişimi desteklemeyi amaçladı. Etkinlik, Prof. Dr. İsmail Topçu'nun onuruna düzenlenmiş olup, KBB cerrahisindeki en yeni gelişmeleri ele aldı.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme