Tek başına belirle, herkesin destek vermesini iste!

Elazığspor yarın yeni başkanını ve yönetimini seçmek üzere kongreye giderken, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından belirlenen isme şehir yöneticilerinin ve milletvekillerinin desteğinin istenmesi büyük bir çelişki olarak değerlendiriliyor.

Elazığspor kongresine bir gün kala spor ve siyaset çevreleri yeni kulüp başkanın Belediye Başkanı tarafından hiç kimseyle istişare edilmeden belirlenmesinin doğru olmadığını ifade ediyorlar.

Elazığspor'un siyasallaşmasının doğru olmadığını belirten bu çevreler geçmişte Elazığ Valisi, Elazığ Belediye Başkanı ve Milletvekillerinin istişaresi ile kulüp başkanın belirlendiğini bu sayede de her kesimin takımı sahiplendiğinin altını çiziyorlar.

Elazığspor'un son dönemlerde belediye başkanlarının siyasetinin bir aracı olmaya başladığı ifade edilirken bunun da takıma büyük zarar verdiğini dile getiriyorlar.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın kendisinin belirlediği bir kulüp başkanına her kesimin destek vermesini sağlamak için kamuoyu oluşturma gayretinde olduğu vurgulanırken, yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin görüşü ve düşüncesi alınmadan kendisinin belirlediği bir başkana ve yönetime destek verilmesinin beklemenin de boş bir gayret olduğu düşüncesi hakimken, Elazığspor yönetiminin mali açıdan şeffaf olmadığı, takımın borcunun ne kadar olduğu, kimin ne alacağının açıklanmadığı bir tablonun takımın geleceği için de belirsizlik oluşturduğu ifade ediliyor.

Takımın bir üst lige çıktığı kutlamalara katılan ve takıma önemli katkılar sağlayan Elazığ Milletvekillerinin isminin anons edilmediği, milletvekillerinin sahaya girdiğinde elektriklerin kesildiği bir yapıya kimsenin destek vermeyeceği vurgulanırken, ortaya çıkan bu siyasallaşmış tablodan Elazığspor'un büyük zarar gördüğü de dile getiriliyor.

Spor ve siyaset çevreleri zaman geçmeden yeni kulüp başkanı ve yeni yönetim için diğer kesimlerle istişare edilmesi istenirken, Elazığspor'un Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın tek başına belirlediği isme kimsenin destek vermeyeceği de dile getiriliyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme