THY'den Elazığ İl Müdürlüğü'nün Muş'a bağlanmasına ilişkin açıklama

THY'nin Elazığ İl Müdürlüğü'nün Muş'a bağlanması kamuoyunda tepki çekti. THY, bu kararın tasarruf tedbirleri kapsamında alındığını açıkladı ve Elazığ'ın turizm potansiyelini artırmak için bir ziyaret planlandığını duyurdu.

Elazığ kamuoyu, Türk Hava Yolları'nın (THY) Elazığ İl Müdürlüğü'nün şubeye dönüştürülüp Muş Satış Müdürlüğü'ne bağlanması ile ilgili çıkan haberlere büyük tepki gösterdi. Konuya ilişkin THY tarafından yapılan açıklamada, bu durumun tasarruf tedbirleri ve operasyonel verimlilik kapsamında olduğu belirtildi.

Elazığ ve Malatya Operasyonları Muş'a Bağlandı

THY'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Elazığ ve Malatya illerindeki ticari faaliyetlerin, tasarruf tedbirleri nedeniyle Malatya Müdürlüğü üzerinden yönetilmeye başlandığı ve bu müdürlüğün Muş Satış Müdürlüğü'nün vekaletinde olduğu vurgulandı. Bu uygulamanın birçok farklı ilde de gerçekleştirildiği ifade edildi.

THY'den Elazığ'a Ziyaret Planlanıyor

Ayrıca, THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ'ın kültürel ve tarihi mirasını ön plana çıkaracak bir ziyaretin planlandığını duyurdu. Bu ziyaretle, Elazığ'ın turizm potansiyelinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

İşte Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklama:

THY'nin Elazığ ve Malatya ticari faaliyetlerine operasyonel verimlilik ve tasarruf tedbirleri kapsamında THY Muş Satış Müdürlüğü vekâlet etmeye başladı.

Türk Hava Yolları yurt içinde 53 iç hat noktasına seferler düzenlemektedir. Bu 53 noktanın hepsinde satış müdürlüğü bulunmamaktadır. Bunun ana sebebi operasyonel verimlilik ve tasarruf tedbirlerinin uygulanmasıdır. Hatırlanacağı üzere yakın zamanda bir çok birimde birleştirme yapılmış ve birimler tek müdürlük veya başkanlığa bağlanmıştı. Son dönemde bazı basın yayın organlarında yer alan THY'nin Elazığ ve Malatya operasyonlarına dair haberleri detaylıca araştırdık.

Aldığımız bilgilere göre THY, Elazığ ve Malatya illerindeki operasyonel ve ticari faaliyetlerini tasarruf tedbirleri kapsamında Malatya Müdürlüğü üzerinden yönetmeye başladı ve hali hazırda Malatya'da bir Satış Müdürü bulunmadığı için, bu lokasyona da Muş Satış Müdürlüğü vekalet etmeye başladı. Benzer durum bir çok farklı noktada da uygulanmaktadır. Örneğin şirketin Mardin ve Siirt operasyonları Mardin Satış Müdürlüğünden yönetilirken; Diyarbakır, Şırnak ve Batman operasyonları ise Diyarbakır Satış Müdürlüğünden yönetilmektedir.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; ülkemizin tarihi ve kültürel öneminin daha da ön plana çıkarılması ve turist getirilmesi amacıyla Van, Afyonkarahisar, Sinop ve Kastamonu'ya üst yönetimi ile ziyaretler gerçekleştirilmişti. Benzer bir ziyaretin de önümüzdeki günlerde Elazığ için planladığı bilgisine eriştik. Bu ziyaret ile Elazığ'ın kültürel ve tarihi mirasına dikkat çekilmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme