TRT'nin 10. Yarışmasında Elazığ Rüzgarı: Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Büyük Başarı!

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, TRT'nin 10. 'Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda 'İnternet Haberi' kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, TRT'nin 10. kez düzenlediği “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda “İnternet Haberi” kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandı.

Ödül Töreni Ankara'da Gerçekleşti

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Ankara'daki TRT Arı Stüdyosu'nda gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Halil İbrahim Ergül ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Muhammed Yadin Yılmaz'ın birlikte hazırladıkları “Diyarbakır'da Bir İtalyan Köyü: Kültürümüz Farklıydı Ama Biz Aynıydık” başlıklı internet haberi, “Dijital Yayıncılık İnternet Haberi” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Fakülte Dekanı'ndan Tebrik Mesajı

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, ödül kazanan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Dekan Tanyıldızı, fakülte olarak öğrencilerine nitelikli bir eğitim vererek meslek hayatlarında başarılı olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti ve daha birçok başarı elde etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Törende Dikkat Çeken Açıklamalar

Törende, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT'nin 60 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”na bu yıl 130 üniversiteden toplam 2.618 öğrencinin 1.702 eserle katıldığını açıkladı. Sobacı, ödül alan genç iletişimcileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Destek

Ödül töreninde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Sobacı, 12 kategoride dereceye giren genç iletişimcilere ödüllerini takdim etti. Bu ödüller, gençlerin iletişim alanındaki yeteneklerini ve yaratıcılıklarını teşvik etmek amacıyla önemli bir fırsat sunuyor.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme