Vali Toraman deprem konutlarını yerinde inceledi!

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman Deprem Sonrası Konut İncelemeleri Yaptı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından etkilenen vatandaşları desteklemek amacıyla yapılan TOKİ konutlarını incelemek üzere harekete geçti.

Hızlı İnşaat Süreci Devam Ediyor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremler, birçok ailenin evsiz kalmasına yol açtı. Elazığ Valiliği ve TOKİ tarafından yürütülen projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar hızla sürdü.

Yapım Aşamasında Binlerce Konut

Vali Toraman ve beraberindeki heyet, Elazığ'da inşası süren bin 887 konut projesini yerinde inceledi. Bu konutların hızla inşa edilmesi ve depremzedelere teslim edilmesi için gerekli bilgiler yetkililerden alındı.

2023 Depremlerine Karşı Tedbirler

Elazığ Valisi Ömer Toraman, açıklamalarında, depremin yol açtığı zararı azaltmak ve mağduriyeti gidermek amacıyla hızla harekete geçildiğini belirtti. Hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve itiraz süreçlerinin sona erdiğini açıkladı. Vali, ayrıca yıkım işlemlerinin de devam ettiğini ve Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 65'inin yıkıldığını ifade etti.

Hak Sahipliği İşlemleri Sürüyor

Elazığ Valiliği, depremzedelerin yeni konutlarına hak sahipliklerinin kesinleştirilmesi için başvuruları aldı ve vatandaşlara 15 günlük bir itiraz süresi tanıdı. Vali Toraman, itirazların incelenmesi sonrasında 15 Kasım itibarıyla hak sahipliklerinin kesinleşeceğini belirtti.

Deprem Konutları Hızla Yükseliyor

Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla hızlı bir şekilde harekete geçilen deprem konutları, TOKİ tarafından Merkez ilçede 3 ayrı etapta inşa ediliyor. Bu projelerin toplamında bin 887 konutun yapımı devam ediyor. İnşaatlar hızla ilerliyor ve kaba inşaatlar tamamlanmış durumda. Fiziksel gerçekleşme yüzde 60 seviyelerinde ve TOKİ ile müteahhit firmalar, yıl sonuna kadar bu projeleri tamamlamayı hedefliyorlar.

Depremin Yıl Dönümünde Tamamlamayı Hedefliyoruz

Elazığ'da, 2023 depreminin yol açtığı zararların onarılması amacıyla Palu ilçesinde 428 konutluk bir ihale yapıldı ve bu konutların inşası başladı. Ağın ilçesinde ise 142 konutluk bir ihale gerçekleştirildi ve projenin işlemleri devam ediyor. Elazığ'da genel olarak 2457 konutun inşası devam ediyor ve Vali Toraman, bu projelerin büyük bir kısmını depremin yıl dönümünde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Vali Toraman'dan Emeği Geçenlere Teşekkür

Vali Ömer Toraman, bu çalışmaların başarıyla sonuçlandırılmasında büyük bir emeği olan tüm çalışanlara teşekkür etti. Ayrıca, 2020 depreminde olduğu gibi 2023 depreminde de vatandaşlara depreme dayanıklı, güvenli ve sağlam konutlar sunmayı amaçladıklarını belirtti.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme