Vanspor - Elazığspor maçında deplasman yasağı krizi! Forza Grubu'ndan açıklama!

Vanspor - Çimentaş Elazığspor maçına Elazığlı taraftarların alınmaması iddialarına tepki gösteren Forza Taraftarlar Grubu Başkanı Burak Sudan, 'Bu karar Türk futbolunun ruhuna aykırı' dedi.

Vanspor ile Çimentaş Elazığspor arasında Pazar günü oynanacak karşılaşmaya Elazığlı taraftarların alınmayacağı iddiaları, büyük tepkiyle karşılandı. Forza Taraftarlar Grubu Başkanı Burak Sudan, bu kararın Türk futbolunun ruhuna aykırı olduğunu belirtti.

Burak Sudan: "Taraftarların Hakları Kısıtlanmamalı"

Forza Taraftarlar Grubu Başkanı Burak Sudan, Bordo-Beyazlı taraftarların Vanspor - Çimentaş Elazığspor müsabakasına alınmaması yönündeki iddialar üzerine açıklamalarda bulundu. Sudan, taraftarların deplasman maçlarına katılmasının engellenmesinin, futbolun özüne aykırı olduğunu söyledi. “Taraftarlarımızın bu hakları kısıtlanmamalı,” diyerek tepkisini dile getirdi.

"Türk Futbolu Seyirci Zevkinden Mahrum Bırakılıyor"

Burak Sudan, Vanspor - Elazığspor karşılaşmasına yönelik sosyal medyada yayılan kin ve nefret söylemlerine de değinerek, bu tür söylemlerin Anadolu kulüplerinin güçlenmesini engellediğini vurguladı. Sudan, “Taraftar yasaklarıyla Türk futbolu, seyirci zevkinden mahrum bırakılıyor,” dedi.

"Kimsenin Özgürlük Alanına Karışılmasın"

Sudan, sporun rekabet ruhuna dikkat çekerek, "Rakip olmanın bilinciyle, kimsenin özgürlük alanlarına karışılmamasını talep ediyoruz," ifadelerini kullandı. Taraftar grubu olarak her zaman Elazığspor'un yanında olduklarını ve bu sevdayı sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Elazığ Online

Bakmadan Geçme