Yenidoğan Çetesi Elazığ'ı da Sarstı! Dernek Başkanı Karagöl'den Sert Tepki!

Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl'den Yenidoğan Çetesi Tepki göstererek, 'Bu Aşağılık Çete Yalnızca Bebekleri Değil, Güveni de Öldürdü' dedi.

Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, bazı özel hastanelerdeki bebek ölümlerine ilişkin yapılan operasyon sonrası ortaya çıkan yenidoğan çetesine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Karagöl, bu korkunç olayın sadece bebeklerin canını almadığını, aynı zamanda toplumun sağlık sistemine olan güvenini sarstığını belirtti.

Bebek Ölümlerine Dair Şok İddialar

Başkan Gülnar Karagöl, yenidoğan çetesinin varlığı ile ilgili yapılan operasyonlar sonrası, şüpheli bebek ölümlerine ilişkin detayların gün yüzüne çıktığını ifade etti. Şu ana kadar 12 bebek ölümünden söz edildiğini belirten Karagöl, ancak bu sayının çok daha fazla olabileceğini söyledi. "Maalesef, yenidoğan ve çete gibi asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime bir araya geldi," diyerek duruma olan tepkisini dile getirdi.

"Hastane Güvenliği Derinden Sarsıldı"

Karagöl, yenidoğan çetesinin yalnızca masum bebeklerin değil, aynı zamanda hasta ile doktor arasındaki güvenin de büyük bir darbe aldığını vurguladı. Bu olayın, bebeklerini yoğun bakıma teslim eden aileler için güven duygusunu zedelediğini belirtti. "Artık her anne baba, bebeklerini yoğun bakıma verirken iki kez düşünecek," dedi.

"Sağlık Personelinin Emeği Göz Ardı Edilmemeli"

Açıklamasında, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde görev yapan hemşireler ve doktorların büyük fedakarlıklarla çalıştığını da ifade eden Karagöl, bu kişilerin böylesine korkunç bir olayla gölgelenmemesi gerektiğini söyledi. "Bebeklerimizin sağlığı için canla başla çalışan sağlık personelimizin emeği göz ardı edilmemeli" diyerek, olayın sağlık çalışanlarına olan güveni tamamen yok etmemesi gerektiğini vurguladı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme