Yenidoğan Çetesi Skandalı Sonrası Elazığ'dan Çözüm Önerisi!

Genç Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Timur Gök, yenidoğan çetesi operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ruhsatı iptal edilen özel hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı. Gök, 'Bu hastaneler kamusallaştırılarak halkın hizmetine sunulmalı, sağlık sistemimizin sürdürülebilirliğine katkı sağlamalıdır' dedi.

Genç Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Timur Gök, Türkiye tarihinin en büyük sağlık skandallarından biri olarak nitelendirilen yenidoğan çetesi operasyonlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gök, ruhsatları iptal edilen hastanelerin kamulaştırılarak halkın kullanımına sunulmasının sağlık hizmetlerine katkı sağlayacağını belirtti.

"Bebek Katilleri Toplum Nezdinde Vicdanen Cezalandırıldı"

Gök, yenidoğan çetesine yönelik operasyonları değerlendirirken, “Bu insanlık dışı oluşum, sağlık camiamıza büyük zarar vermiştir. Haysiyetsiz, namussuz bebek katilleri en ağır şekilde cezalandırılmak üzere tutuklanmıştır. Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımız bu süreçte büyük bir gayret göstermektedir” ifadelerini kullandı.

"Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler Kamusallaştırılmalı"

Gök, olaylara karıştığı iddia edilen 10 özel hastanenin ruhsatlarının iptal edilmesinin önemli bir adım olduğunu vurgularken, bu hastanelerin kamusallaştırılması gerektiğini savundu: “Bu hastanelerin halkımızın kullanımına açılması sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacaktır.”

Sağlık Çalışanlarına Güven Vurgusu

Timur Gök, bu tür skandalların sağlık çalışanlarına olan güveni zedelemeye yönelik olduğunu ancak sağlık çalışanlarının her felakette en ön safta mücadele ettiğini hatırlatarak, “6 Şubat depremleri ve pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakârlık unutulmamalıdır” dedi.

"Soruşturma Derinleşmeli, Adalet Yerini Bulmalı"

Cumhuriyet Savcısının yürüttüğü soruşturmanın derinleşmesini büyük bir mücadele olarak değerlendiren Gök, bu sürecin başarıyla sonuçlanması gerektiğini belirterek, savcıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme