Anadolu Temel Eğitim Kurumlarından anaokulu olayına ilişkin açıklama!

Anadolu Temel Eğitim Kurumları Derneği, Elazığ'daki anaokulu olayına dair açıklama yaptı. Dernek Başkanı Hasan Uzun, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilere dikkat çekerek, eğitim kurumlarının güvenliğine ve ekonomiye olan katkısına vurgu yaptı. Soruşturmanın sürdüğünü belirten Uzun, toplumu sağduyuya davet etti.

Anadolu Temel Eğitim Kurumlarından anaokulu olayına ilişkin açıklama!

Anadolu Temel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Hasan Uzun, Elazığ'daki anaokulu olayına ilişkin yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturmaların devam ettiğini, sürecin çocukları da ilgilendiren hassas bir durum olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Elazığ’ımız özel eğitim sektöründe okul öncesinden liseye, hazırlıktan mesleki gelişime her alanda uzun yıllardır öncü şehir konumundadır. Eğitimin hayatın temel noktasında bulunması bilinciyle hareket eden sektörümüz başarısını her geçen gün artırırken çağımızın gerekliliklerini çok yakından takip ederek şehrimizin eğitimdeki prestijini artırmakta ve bunun yanında katma değer ve ciddi bir istihdam sağlamaktadır.

Eğitim kurumlarımız, emanetleri en değerli varlıklar olan çocuklarımız için bazen okula hazırlanmada sıcak bir yuva bazen de en büyük hayallere geçiş sağlayan bir köprü konumundadır. Şehrimizde faaliyet gösteren tüm eğitim kurumlarımız bu hassasiyetle son yıllarda ciddi bir başarı ve takdir kazanmış durumdadır.

Özel eğitim kurumlarının bir parçası olan anaokulu ve kreşler yalnızca çocukların okula hazırlık sürecine katkı sağlamakla değil başta kadınların işgücüne katılımı, ekonomiye katma değer ve istihdam konuları olmak üzere şehrimize ciddi katkısı olan kurumlardır.

Bu doğrultuda Elazığ’da son günlerde sosyal medyada ve bazı basın yayın kuruluşlarında “skandal” başlığıyla yayınlanan görüntüler üzerine bu açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.

Bir özel anaokulunda meydana gelen ve 3-4 yaş grubu iki çocuk arasında yaşanan darp olayının sosyal medyada ve basında yer alış biçimlerine detaylı olarak bakıldığında genel olarak kurumun ihmali olduğu şeklinde bir algıya yer verildiği görülmektedir. Bunun yanında Yayınlanan görüntülerde darp olayını gerçekleştiren kişinin bir çocuk olduğu gerçeğinin göz ardı edilmesi, çocuğun yüzünün teşhir edilmesi de yine gözden kaçırılan bir detay olarak dikkat çekmektedir.

Hiç yaşanmasını istemediğimiz, türlü önlemler alınmasına rağmen hayatın her anında karşılaşılabilecek kazanın ihmal ve benzeri şekillerde toplumun hassas duygularının suistimal edilerek yayılması hem eğitim kurumlarına olan güveni hem de bu kurumların sağladığı ekonomik katma değer ve istihdama zarar vermektedir. Detay vermenin bile başta olayı yaşayan 3-4 yaşlarındaki çocuklara zarar vereceği bir olayın medyada yer alması ve çocukların teşhir edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir.

Nereden bakılırsa bakılsın İki çocuk arasında bir darp olayının olduğu apaçık ortada olan bir durumla ilgili “skandal” başlığıyla yayınlar yapılmasının da ne Elazığ’a ne eğitim camiasına ne de topluma hiçbir katkısı olmayacağının bilinmesi de elzemdir.

Bu tarz tavırların ve davranışların sadece bir kuruma değil zan altında bırakılan tüm eğitim kuruluşlarına ve sağladıkları katma değer ile oluşturdukları istihdama zarar vereceği de çok iyi bilinmelidir.

Halihazırda tüm adli ve idari süreci başlatılan ve bizler tarafından da çok yakından takip edilen süreçle ilgili bu süreçlerin sonlanmasına kadar sağduyulu davranılması, çocukların yüzlerinin teşhir edildiği görüntülerin paylaşımının engellenmesi en büyük beklentimizdir.

Bizler Anadolu Temel Eğitim Kurumları Derneği olarak her çocuğun aile şefkatinde, huzur ortamında ve sağlıklı bir şekilde okula hazırlanmaları amacıyla her türlü önlemi almakta ve her an her saniye bu hassasiyetle davranmaya devam etmekteyiz. Toplumun her bireyinden ve her dinamiğinden en büyük isteğimiz de budur. Bunun aksine davranan her durumun karşında olduğumuzu ve sürecin yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." İfadelerini kullandı.