Asgari ücret zammı için saat netleşti! Erdoğan taraflarla Beştepe'de bir araya gelecek

Türkiye'de milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücret zammıyla ilgili kritik toplantı bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Asgari ücret zammı için saat netleşti! Erdoğan taraflarla Beştepe'de bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki tarafları davet ederek, işçi, işveren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılacağı bir görüşme düzenleyecek.

Erdoğan Kameraların Karşısına Geçebilir

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek asgari ücrete yapılacak zam oranıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklama, ülkedeki milyonlarca çalışan ve genel olarak toplumun tamamını yakından ilgilendiren bir konu olarak takip ediliyor.

Görüşme Öncesinde Beklentiler Yüksek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, daha önce iki kez toplanmış ve rakam hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Toplantı öncesi, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında bir uzlaşının sağlanıp sağlanmadığı merak konusu.

31 Aralık'a Kadar Belirlenmesi Gereken Asgari Ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun belirlemeleri, yıl sonuna kadar netleşmesi gerekiyor. Bu nedenle bugünkü toplantının büyük önemi bulunuyor.

Bakan Işıkhan: Hafta İçinde Açıklama Yaparız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz. Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor. Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız." şeklinde konuştu.