Atama kararıyla Vali Ömer Toraman, Çanakkale Valiliği'ne atandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararlarına göre, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Valiliği'ne atandı.

Atama kararıyla Vali Ömer Toraman, Çanakkale Valiliği'ne atandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararlarına göre, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Valiliği'ne atandı. Atama kararlarına göre, 5 ilin valisi değişirken, Doç. Dr. Ömer Toraman da Çanakkale Valiliği görevine getirildi. Toraman, 2 Ekim 2021’de Elazığ Valiliği görevine atanmıştı.

Doç. Dr. Ömer Toraman Kimdir?

Eğitim ve Erken Kariyer

1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğan Doç. Dr. Ömer Toraman, ilkokul ve ortaokul eğitimini Erzurum’da tamamladı. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak 1988 yılında mezun oldu.

Mülki İdare Kariyeri

Mezuniyetinin ardından, Erzurum'da kaymakam adayı olarak göreve başlayan Toraman, 1994 yılında Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı ve Ankara Nallıhan Kaymakamlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Elazığ Vali Yardımcılığı görevini de başarıyla yerine getirdi.

Üst Düzey Görevler

2011 yılından itibaren Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekilliği gibi üst düzey görevlerde bulundu. Tokat ve Kütahya Valiliklerinde de görev yaparak önemli projelere imza attı.

Elazığ Valiliği ve Yeni Görevi

2 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan 2021/467 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Valiliği görevine atanan Doç. Dr. Ömer Toraman, şimdi Çanakkale Valiliği görevine atanmış bulunuyor. Toraman, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de yürütmüştü.

Kişisel Bilgiler

İyi derecede İngilizce bilen Doç. Dr. Ömer Toraman, evli ve 3 çocuk babasıdır.