Bağımsız Emekliler Sendikası'ndan zam tepkisi: Harçlık değil hakkımızı istiyoruz

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan 2.500 TL'lik zammı eleştirerek, bu artışın emeklilerin kök aylıklarını etkilemediğini ve beklentileri karşılamadığını belirtti. Küçük, 'Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor' diyerek, yasa teklifinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bağımsız Emekliler Sendikası'ndan zam tepkisi: Harçlık değil hakkımızı istiyoruz

En Düşük Emekli Maaşına Yapılan Zam Tepki Çekti

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; "3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez" dedi. Küçük, emeklilerin harçlık değil, hakkını istediklerini ifade etti.

2.500 TL'lik Zam Beklentileri Karşılamadı

En düşük emekli maaşına yapılan 2.500 liralık zammın ardından açıklamalarda bulunan Küçük, bu artışın emeklilerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtti. En düşük emekli ödemesinin Hazine yardımı şeklinde 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükseltilmesini eleştirdi. Küçük, "Bugün en düşük kök aylık 5.500 liradır. Yani bu paranın üzerine Hazine, emekliye 7.000 TL harçlık olarak koyacak ve kök aylığı aşan bir sosyal yardım olarak ödeyecektir. Dünyanın hiçbir ülkesinde emekli maaşları düşük olduğu için sosyal yardım olarak ödeme yapılması uygulaması görülmemiştir" dedi.

Adaletsizlik ve Anayasa'ya Aykırılık

Bağımsız Emekliler Sendikası Başkanı İhsan Küçük, yapılan zammın hem Anayasa’ya hem insan haklarına hem de sosyal güvenliğin temel ilkesi olan ‘nimet-külfet’ dengesine aykırı olduğunu dile getirdi. "Yasa teklifi yeniden değerlendirilmeli, parlamentoda görüşülürken gerekli düzenlemeler yapılarak adil ve günün ekonomik şartlarına uygun bir hale getirilmelidir. Emekli maaşı devletin bizlere bir lütfu değil, karşılığı yıllarca ödenen primlerle peşin ödenmiş helal, kutsal bir haktır" dedi.

Haksızlık ve Adaletsizlik Vurgusu

Küçük, emekli maaşlarının Hazine yardımı olarak verilmesinin büyük bir ayıp olduğunu ifade ederek, "Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor" dedi. Ayrıca, yüksek prim ödeyen emeklilere yapılan haksızlığın arttığını belirtti ve emekliler arasındaki adaletsizliğin körüklendiğini söyledi.