Bakan Koca, risk haritasını paylaştı! Hangi iller kademeli normalleşmeye geçti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk değerlendirme kriterine göre ayrılmış haritasını paylaştı. Haritada, 4 kategoriye ayrılan bölgelerin koronavirüs salgınına yönelik olarak risk durumları yer aldı. Tabloda 14 düşük riskli il bulunurken, 28 il de orta riskli kategoride yer alıyor.

Bakan Koca, risk haritasını paylaştı! Hangi iller kademeli normalleşmeye geçti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin koronavirüs değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı şu şekilde:

"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz."

Haber Detay Görseli

İşte risk haritasına göre kalkan kısıtlamalar;

-Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde, pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 5.00 arası kısıtlama sürecek.

-Okullar, Türkiye genelindeki okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8-12 sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

-Düşük ve orta riskli illerde ise diğer kademelerde de eğitime başlanacaktır. Yüksek ve çok riskli illerde sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

-Çok yüksek riskli iller dışında kafe restoranlar faaliyetlerini sabah 7.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürecektir.

-Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale dönecektir.

-65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız ile ilgili düzenleme, düşük ve orta illerimizde kaldırıldı.

-Halı saha ve havuz gibi yerler, düşük riskli illerde sabah 9.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.