Bakan Kurum, deprem bölgesinde yeniden inşa çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde yeniden inşa sürecini hızlandırmak için Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut'u görevlendirdi. Malatya ve Kahramanmaraş'ta Fatma Varank, diğer 9 ilde ise Ömer Bulut koordinasyonunda çalışmalar sürecek. Detaylar haberimizde.

Bakan Kurum, deprem bölgesinde yeniden inşa çalışmalarını hızlandırdı!

Bakanlık, Depremden Etkilenen İllerde Yeniden İnşa Çalışmalarını Hızlandırıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yeniden inşa ve ihya çalışmalarının hızla tamamlanabilmesi için yeni görevlendirmeler yaptı. Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut, bölgedeki hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla görevlendirildi.

Yeniden İnşa Çalışmaları Hız Kazanıyor

Depremin ardından 11 ilde yürütülen kalıcı konutların inşası ve yeniden ihya süreci hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle belirlenen yeni Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut'u, deprem bölgelerindeki çalışmaları koordine etmekle görevlendirdi.

Bakan Kurum, deprem bölgesinde yeniden inşa çalışmalarını hızlandırdı!

Fatma Varank ve Ömer Bulut'un Yeni Görev Alanları

Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Malatya ve Kahramanmaraş’taki çalışmaları koordine ederken, Bakan Yardımcısı Ömer Bulut ise Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerindeki çalışmaları yürütecek. Bu görevlendirmeler, bölgedeki yeniden inşa sürecinin daha hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanmasını amaçlıyor.