Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İzmir-Elazığ uçuşları için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir-Elazığ iç hat uçuşlarının Ekim sonunda başlayacağını duyurdu. Sunexpress tarafından yapılacak seferler, Elazığ'ın ulaşım ağını genişletecek.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! İzmir-Elazığ uçuşları için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından, İzmir-Elazığ iç hat uçuşlarının Ekim ayı sonunda başlayacağını müjdeledi. Türkiye’nin farklı şehirlerine yapılacak yeni seferler arasında yer alan İzmir-Elazığ hattı, özellikle Elazığ halkının uzun süredir beklediği bir gelişme olarak öne çıkıyor.

12 Yeni İç Hat Seferi Başlıyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelindeki havayolu taşımacılığındaki yoğun talepleri karşılamak amacıyla, Ekim ayı sonunda 12 yeni iç hat seferinin başlayacağını açıkladı. "2024 yaz sezonunda iç hat seferlerinde doluluk oranları yüzde 90 seviyelerindeydi. Kış dönemi ile birlikte bu oran yüzde 85'e düşse de vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda, yeni seferlerle havayolu ağımızı genişletiyoruz," dedi.

İzmir-Elazığ Uçuşları ve Diğer Yeni Seferler

Sunexpress Havayolları’nın başlatacağı yeni seferler şu güzergâhlarda gerçekleşecek:

  • Rize-Artvin Havalimanı – Antalya
  • Antalya – Bursa, Erzurum, Şanlıurfa
  • İzmir – Elazığ, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa
  • Çukurova – Bursa, Samsun, Trabzon, Van

Bu yeni uçuşlarla, Türkiye genelindeki iç hat uçuş ağı genişlerken, özellikle Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın da iç hat bağlantıları artırılacak.

Elazığ’a Ulaşım Kolaylaşıyor: Yeni Uçuşlar Başlıyor

Elazığ’a ulaşım, İzmir’den direkt uçuşlarla artık daha kolay hale geliyor. Bakan Uraloğlu, vatandaşlardan gelen taleplere yanıt vererek, yeni seferlerin Elazığ ve çevre illere ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirtti. İzmir-Elazığ uçuşlarıyla birlikte, Anadolu’nun farklı noktalarına erişim de artmış olacak.

Tavan Fiyat Uygulaması Sıkı Denetim Altında

Toplantıda, havayolu taşımacılığındaki tavan fiyat uygulaması da gündeme geldi. Bakan Uraloğlu, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tavan fiyat uygulaması 2012’den bu yana devam ediyor. Şu an yüzde 80’lik bilet dilimi için 2.500 TL, kalan yüzde 20’lik dilim içinse 4.000 TL tavan fiyat uygulanıyor. Bu uygulamanın sıkı bir şekilde denetlendiğini ve denetimlerin devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak isterim," dedi.