Başkan Abdullah Akın: Milleti artık yanıltamazsınız

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Abdullah Akın: Milleti artık yanıltamazsınız

Tam kapanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, “Adı tam kapanma olup, tam bir eziyete dönüştürülen bir uygulamaya başka bir ülkede rastlamak mümkün değildir. Siz banka borcuna mahkum ettiğiniz esnafın rızkı ile oynamayı göze alıp, bankayı açık tutmayı açıklayamazsınız. AKP artık kontrolden çıkmıştır. Var olmak için önüne gelen her şeyi yok eden bir yapıya dönüşmüştür” dedi.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akın yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Milletimizin 18 yıl boyunca verdiği vergiler bir hiç uğruna harcanmıştır. Milletimizin parası faiz,israf, yolsuzluk, lüks ve şatafat değirmeninde öğütülmüştür. Yetim hakkı olan devletimizin fabrikaları satılmış, milletimizin birikimi olan merkez bankasının yedek akçeleri tüketilmiştir. 18 yılda artık takati kalmayan milletimiz türlü borçların pençesine düşmüş, vergi, bağkur, kredi taksiti ve geçim sıkıntısıyla boğuşur hale gelmiştir. Salgın nedeniyle Dünyanın tam kapanmaya gittiği dönemlerde, milletimiz ekmek parası için çalışmak zorunda bırakılmıştır. Minibüsten indirilmeye çalışılırken gözü yaşlı “Ben çalışmazsam açım” diyen 65 yaşında temizliğe giden teyzemize ve işsiz olduğu için cebinde kalan son 12 lirasını eşine verip Allah’a ısmarladık deyip intihar eden kardeşimize bu zulmü reva görenler, kendi kongrelerini hiç bir engele takılmadan yapmışlardır. Bunu adalet, kanun ve nizam ile bağdaştırmak mümkün müdür? Adı tam kapanma olup, tam bir eziyete dönüştürülen bir uygulamaya başka bir ülkede rastlamak mümkün değildir. Siz süpermarket reyonlarında beyaz eşya, nalbur sattırıp, beyaz eşya dükkanını, nalburları kapattırmayı hiçbir adalete sığdıramazsınız, siz gündelikçi çalışan kardeşimizi eve kapatıp hanımı çocuğu ile boynu bükük bırakıp, beş kuruş para ödememeyi hiçbir adalet, merhamet ve ahlakla açıklayamazsınız, siz banka borcuna mahkum ettiğiniz esnafın rızkı ile oynamayı göze alıp, bankayı açık tutmayı açıklayamazsınız. AKP artık kontrolden çıkmıştır. Varolmak için önüne gelen her şeyi yok eden bir yapıya dönüşmüştür, yapılacak erken bir seçimle milletimize daha layık kadroların iş başına geçmesi gerekmektedir.”

“MİLLETİ ARTIK YANILTAMAZSINIZ”

Ekonomik sorunlarına da değinen Akın, “Emekliye verilen ikramiye zammı ise münasebetsizdir. Geçen yıl 1000 liraya 85 litre ayçiçeği yağı gelirken, şimdi zamlı ikramiye ile yani 1100 lira ya 55 litre ayçiçeği geliyor. Yumurtanın kolisi 16 liradan 27 liraya çıkmış milletin gözünün içine baka baka %10 enflasyon var demek mantıkla bağdaşmaz. Bugün enflasyon %70’in üzerindedir. Bu milleti artık yanıltamazsınız, bu millet artık sahipsiz değil! Başta Allah rızası için, sonra şerefli milletimizin varlık içinde yokluk çekmemesi için, ne pahasına olursa olsun bu düzeni dayatanlara karşı mücadele edeceğiz. Bunu da AKP’nin ve yardımcılarının böylece bilmesini isteriz. Her ne olursa olsun, Allahın izni ve inayetiyle bugünler geride kalacak ve bu kötü günlere asla dönüş olmayacaktır. Hakkın, ahlakın, liyakatin ve adaletin üstün olduğu nice güzel günleri milletimizle birlikte el ele kuracağımıza inancım tamdır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize saygılarımı arz ediyorum” dedi.