Başkan Akın'dan 'Şehir Masası'na önemli açıklamalar

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Son Dakika 23 Genel Yayın Yönetmeni Hasan Bak'ın sunduğu 'Şehir Masası' programının konuğu oldu. Başkan Akın ülkemiz ve ilimiz gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın'dan 'Şehir Masası'na önemli açıklamalar

İnternet haber sitesi yayıncılığında yıllardır Elazığ'ın en çok takip edilen haber sitesi olan Son Dakika 23 bu başarısını dijital video platformu Youtube'da da göstermeye devam ediyor. Her gün farklı bir konuğu stüdyolarında ağırlayan Son Dakika 23 ekibinin bu haftaki konuğu Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın oldu.

"Hasan Bak ile Şehir Masası" programının konuğu olan Akın, ilimiz milletvekillerinin şehrin sorununa yeteri derecede vakıf olmadıkları için çözüm üretemediklerini dile getirdi.

Bir insanın herhangi bir soruna çözüm bulması için önce sorunun kaynağının ne olduğunu tespit etmesi ve buna vakıf olması lazım geldiğine dikkat çeken Akın, “Gezilerimizden, görüşmelerimizden elde ettiğimiz sonuç maalesef yöneticilerimizden Milletvekillerimizin sorunu bilmemesi ve bu soruna yönelik çözüm üretememesidir" dedi.

"ELAZIĞ'DA 30 BİN İŞSİZ VAR"

Elazığ’da İŞKUR’a kayıtlı 30 bin işsiz olduğunu ifade eden Akın, "Bu ciddi bir rakam niye bu kadar işsiz var derseniz, çünkü bugüne kadar üretmen politikaları yetersiz veya hiç üretilmemiş. AK Parti şunu istiyor herkes gelsin işi benden istesin ben bir sonraki seçimi garantilerim" dedi.

"MADENLER KAMU ELİYLE İŞLETİLMELİ"

Elazığ, Maden ilçesinde bulunan zengin maden rezervlerinin stratejik önemi gereği kamu tarafından işletilmesinin daha isabetli olduğunu dile getiren Akın şunları söyledi:

"Bir kere Maden bulunan rezerve bizi sevindirdi, Elazığa katkısı olup olmasını bundan sonraki yürütülecek politikalar belirleyecek, orada madenler sadece yıkanıp gönderilirse Elazığ’a bir katkısı olmayacak, ancak biz bu madeni saflaştırdıktan sonra bunu bakıra dayalı sanayileştirebilirsek o zaman faydası olur ve biz bunu kamu teşebbüssü ile yapılmasını arz ediyoruz."