Başkan Alan'dan Elazığ Şarap Fabrikası'nın taşınma kararına tepki

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 500 kişiye istihdam sağlayan Şarap Fabrikası'nın Tekirdağ'a taşınmasının Elazığ ekonomisine zarar vereceğini belirterek, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi.

Başkan Alan'dan Elazığ Şarap Fabrikası'nın taşınma kararına tepki

Elazığ'daki Şarap Fabrikası'nın Taşınması Ekonomiyi Tehdit Ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da uzun yıllardır hizmet veren ve 500 kişiye istihdam sağlayan Şarap Fabrikası'nın Tekirdağ’a taşınma planlarına karşı açıklamalarda bulundu. Başkan Alan, fabrikanın kapatılmasının Elazığ ekonomisine ve yerel üreticilere büyük zarar vereceğini belirtti.

"Fabrika Binamız Hasarlı Değil"

Başkan Alan, fabrikanın mevcut binasının hasarlı olmadığı halde hasarlı raporu alınarak taşınmasının planlandığını ifade etti. "İlimiz istihdamı ve üzüm üreticilerimizi mağdur edecek bu kararın, ilgili firma yetkilileri tarafından yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz," diyen Alan, fabrikanın taşınmasının Elazığ'ın teşvik imkanlarından mahrum kalmasına yol açacağını söyledi.

Yerel Üreticiler ve İstihdam İçin Fabrikanın Elazığ'da Kalması Önemli

Alan, Elazığ'ın teşvikte 6. Bölge kapsamında olduğunu ve burada üretim yapmanın maliyetleri düşüreceğini vurguladı. Ayrıca, hammaddeye yakın olmanın avantajlarının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Alan, "Fabrika binasında herhangi bir hasar varsa, bunu şehir olarak gidermek için destek vermeye hazırız" dedi.

Yetkililere Çağrı: Fabrika Elazığ'da Kalmalı

Başkan İdris Alan, işletme sahiplerinin Elazığ'da yıllardır hizmet veren fabrikanın taşınma kararını yeniden değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, Elazığ'ın yerel yöneticilerinin ve milletvekillerinin fabrikanın Elazığ'da kalması için gerekli adımları atacağına inandığını belirtti.