Başkan Albayrak yüksek arsa fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı

Elazığ haber: TOKİ tarafından Elazığ'daki 17 arsa muhammen bedelin oldukça üzerinde satılmıştı. Elazığ'daki arsa fiyatlarının büyükşehirlerle yarışır duruma gelmesini değerlendiren Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, Elazığ'da arsa çeşitliliğinin az olduğu için fiyatların yüksek olduğunu ve yeni alanların imara açılması gerektiğini söyledi.

Başkan Albayrak yüksek arsa fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı

Toplu Konut İdaresi tarafından Elazığ’da 4 bölgede 17 arsanın satış ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve 17 arsa muhammen bedelin oldukça üzerinde satılmıştı.

Arsaların bazıları belirlenen fiyatın neredeyse 4 – 5 katı üzerinde satılması vatandaşları şaşırtırken Elazığ’da TOKİ dışında satılan diğer arsalar da oldukça yüksek fiyata satılıyor. Özellikle son zamanlarda Elazığ’daki arsa fiyatlarının İstanbul gibi büyükşehirlerle neden yarıştığı ise sorgulanmaya başlandı.

Arsa fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ev fiyatlarının da yükseldiğini belirten Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak yüksek arsa fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı.

ALBAYRAK: BİR ÇALIŞMA GÖRMEDİK

Başkan Albayrak, “Biz bunu yılardan beridir her zaman söylüyoruz. Diyoruz Elazığ’ı imara açın. İmara açmadıkları için arsa fazla olmadığından dolayı millet otomatik olarak önünde alternatif olmadığı için mecbur gidip alıyorlar. Yıllardan beridir dile getiriyoruz şu imarı açın. Arazileri biraz fazlalaştırın. Ama yok. Biz söylüyoruz, biz dinliyoruz.

Bizim ne belediyemizden ne başka bir yerden bir çalışma görmedik. Niye olmasın? Niye imar alanları genişlemesin. Başka şehirlere gidiyoruz, örneğin bir Malatya’ya gidiyoruz, bir Diyarbakır’a gidiyoruz bir yerden bir yere iki saatte gidemezsin. Bizim Elazığ’ın en fazla 10 dakika sürer. Şimdi arsa olmayınca ne olacak? Otomatik olarak fiyatlar yükselecek. Yüksek fiyata gittiği zaman ne olacak? Her şey artacak. Şimdi Elazığ’da bir deprem oldu mesela millet ev bulamadı. Kiralar arttı. Niye? Ev stoğu yoktu. İnsanların başka değerlendirebilecekleri bir fırsatları yoktu. Gittiler tuttular” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: İMAR NE KADAR AÇILIRSA O KADAR FİYATLAR DÜŞECEKTİR

Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, “Elazığ’da diyelim ki 500 tane arsa varken bu arsa 5 bine çıkınca ne olacak? Fiyatlar da düşecek, ev fiyatları da düşecek. Ama biz bakıyoruz Elazığ aynı alan içinde kalmış. Hep aynı alan içinde yapılaşmalar oluyor. Bunun tek bir çaresi vardır; Elazığ’ın her tarafını imara açmak lazım. Burada inşaat malzemeleri de artıyor biz onu kabul ediyoruz. Ama biz ne yapabiliriz? Elimizden gelen ne? arsa açıp arsa fiyatını düşürmek. Bir daireye 200 lira civarında arsa payı bineceğine 100 lira binsin. Evi o zaman 500 liraya değil, 400 liraya mal etsin. Biz buradan yetkililerimize sesleniyoruz bir an önce Elazığ’ımızın açılmayan yerlerinin imara açılmasını istiyoruz. Bizim söylemek istediğimiz tek bir şey var. Biz Elazığ’da ne yapmak istiyoruz? Elazığ için mücadele vermek istiyoruz. Elazığ’a birisi bir çivi çakıyorsa o bizim için başımızın tacıdır. Onun Elazığ’a faydası vardır. Ama mesela biz bakıyoruz işte bunu 4-5 senedir devamlı söylüyoruz, devamlı dile getiriyoruz. İmarımız aynı, imarımız aynı. Açın şu imarı artık. İmar ne kadar açılırsa o kadar fiyatlar düşecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kanal Fırat