Başkan Altınışık'tan Eti Krom hakkında suç duyurusu!

Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, Eti Krom'un izinsiz hafriyat dökerek mera alanlarını kirlettiği ve dere yataklarını zarar verdiği iddiasıyla Maden Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başkan Altınışık, adaletin tecelli edeceğine inandığını belirtti.

Başkan Altınışık'tan Eti Krom hakkında suç duyurusu!

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde, Belediye Başkanı Zafer Altınışık, Eti Krom'un usulsüz şekilde mera alanlarına hafriyat döktüğü, dere yataklarını kirlettiği ve izinsiz arama yaptığı iddiasıyla Maden Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Doğa Kirliliği İddiaları ve Yasal Süreç

Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, Eti Krom işletmesinin doğayı kirlettiği iddialarıyla ilgili olarak Maden Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başkan Altınışık, şirketin izinsiz hafriyat dökme, dere yataklarını kirletme ve arama izinleri olmadan faaliyet gösterme suçlamalarıyla ilgili delil niteliğindeki evrak ve CD'leri savcılığa teslim etti.

Başkan Altınışık'tan Eti Krom hakkında suç duyurusu!

Başkan Altınışık'ın Açıklamaları

Başkan Altınışık, Maden Hükümet Konağı önünde yaptığı açıklamada, "Yıldırım Holding ile ilgili olan dosyalarımızı teslim ettik. 31 Temmuz'da şirketin usulsüz, izinli olmadan mera alanlarına hafriyat döktüğüne, dere yataklarını kirlettiğine ve izinsiz arama yaptığına dair iddialarda bulunmuştuk. Gereğinin yapılacağına inancımız tamdır" dedi.

Bu gelişme, Elazığ'da çevre koruma ve doğal kaynakların korunması konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.