Başkan Avcıl: Müdahale Edilmezse İnşaat Sektörü Durabilir

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekerek 'İnşaat sektöründe spekülatörlük yapanların eline teslim olmak istemiyoruz' dedi.

Başkan Avcıl: Müdahale Edilmezse İnşaat Sektörü Durabilir

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl inşaat malzemelerindeki ciddi fiyat artışlarına dikkat çekerek; "İnşaat sektöründe spekülatörlük yapanların eline teslim olmak istemiyoruz" dedi.

Avcıl ayrıca, "İnşaat malzemelerindeki ciddi artış oranı durumun vahametini göstermektedir. Acil müdahale gerektiren önemli bir konudur. Aksi takdirde iş durdurma kaçınılmaz gözükmektedir ve önlenemez şekilde işsizlik baş gösterecektir” ifadelerine yer verdi.

AVCIL AÇIKLAMASINA ŞU ŞEKİLDE DEVAM ETTİ;

"250 alt sektörün lokomotifi olan, üreten, istihdam sağlayan, emek harcayan sektörümüz durma noktasına geldiğini, günlük değişen fiyat politikasında her geçen gün mağduriyet yaşandığını ve bir yıl içinde malzeme fiyatlarına ortalama %100-150 oranında zam yapıldı. Döviz kurundaki artış bahane edilerek, her artış döneminde zama maruz kalıyor ve döviz kuru düşüşlerinde hiç bir indirim göremiyoruz. Bir inşaatın en önemli argümanı ve malzemeleri olan çimento, demir, cam, MDF ve diğer tüm unsurlar elzem olmayan ve abartılı şekilde fiyat artışlarına gidildi. Ekonominin en zor dönemlerinde adeta "imdat butonu" olarak adlandırılan inşaat sektörü; bu gün için geleceği için endişelenmekte, önünü görememekte ve yatırım yapmak konusunda çekinceleri bulunmaktadır. İnşaat sektörünün bu vahim sıkıntısının giderilmesi, sektörümüz ve milli ekonomimizin menfaatine olacaktır “dedi.