Başkan Bankur: 'Adalet çalışanları yok sayılıyor'

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, Adli Yıl açılışında adalet çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiğini belirterek, TBMM'de adalet çalışanlarına yönelik bir iyileştirme paketi çıkarılmasını talep etti.

Başkan Bankur: 'Adalet çalışanları yok sayılıyor'

Her yıl Eylül ayının ilk iş günü gerçekleştirilen Adli Yıl açılışı hakkında konuşan Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, adalet çalışanlarının sorunlarının gündeme getirilmemesini eleştirdi.

"Adalet Çalışanlarının Sorunları Göz Ardı Ediliyor"

Başkan Bankur, açıklamasında, "Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği 'adli yıl' açılışlarında, adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru olan yazı işleri müdürü, icra müdürü, pedagog, icra katibi, zabıt kâtibi, mübaşir, teknik personel, yardımcı hizmetler ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar" ifadelerine yer verdi.

"Mobbing ve İntihar Vakaları Artıyor"

Son dönemlerde adalet çalışanlarına yönelik mobbing uygulamaları ve intihar vakalarının arttığını belirten Bankur, "Mesai mefhumu olmadan çalışan adalet çalışanlarının bu fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalıdır" dedi.

"TBMM’de Adalet Çalışanlarına Yönelik Bir Paket Çıkarılmalıdır"

Bankur, adalet çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Yeni bir Yargı Reformu Tasarısı TBMM gündemine ivedilikle getirilmelidir" şeklinde konuştu. Ayrıca, adalet çalışanları için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Adalet Hizmetleri Sınıfı ihdas edilmesi, döner sermaye gelirlerinden pay verilmesi ve fazla mesai ücretlerinin artırılması gibi taleplerini dile getirdi.

Adli Yılın Hayırlı Olması Temennisi

Son olarak Bankur, yeni adli yılın tüm adalet çalışanlarına, yargı camiasına ve tüm millete hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.