Başkan Erdem, TGK'nın Basın Etik Kurulu'na seçildi

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Etik Kurulu'na seçildi.

Başkan Erdem, TGK'nın Basın Etik Kurulu'na seçildi

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruluşu olan ve 8 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkanlığına, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Nuri Kolaylı yeniden seçildi.

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun Etik Kurulu’nda görevlendirilerek önemli bir görev üstlenmiş oldu.

Başkan Erdem, hem yeniden güven tazeleyen Başkan Kolaylı’yı tebrik etti hem de Basın Etik Kurul’a seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, ilimizin yerel basınını en iyi şekilde bu platformda da temsil edeceğini aktardı.

TGK’nın 3. Genel Kurulu’nda TGK’nın Basın Etik Kurulu’na seçilen FHGC Başkanı Semih Erdem, bu görevi layığı ile üsteleneceğini belirterek, Basın İş Kanunun acil bir şekilde yeniden düzenlenmesinin gerektiğinin altını çizdi.

ERDEM: YIPRANMADA BASIN KARTI SAHİBİ OLMA ŞARTI KALDIRILMALIDIR

Başkan Erdem; “Bu kapsamda istihdam sağlayan, gerçek anlamda habercilik yapan ve kurumsallaşan internet haber siteleri desteklenmeli, bu kurumlarda habercilik yapan meslektaşlarımız yeni düzenleme yapılarak gazeteci sayılmalıdır.

Kanun; yıpranma hakkından yıllık izinlere, tazminat hakkından fazla mesaiye kadar geniş bir yelpazede ele alınarak, elektronik medyayı da kapsayacak şekilde güncellenmelidir.

Son olarak, ‘yıpranmada basın kartı sahibi olma şartı’ mutlaka kaldırılmalıdır. Gazetecilik mesleği basın kartı sahibi koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmeli, gazetecilere basın kartı sahibi olsun veya olmasın anayasal sosyal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammı geri verilmelidir” ifadelerini kullandı.

ERDEM: CAMİAMIZIN SORUNLARINA, EL BİRLİĞİ İLE EĞİLEBİLECEĞİZ

Başkan Semih Erdem, “Basın Etik Kurulu’nda yerel basının sorunlarını iyi bilen biri olarak var olmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem; “ Basın Etik Kurulu gibi önemli bir kademede görev almam son derece mutlu etti. Bu şekilde yerel basınımızın sorunlarına daha yüksek perdeden dikkat çekebilecek ve sorunların çözüme kavuşması adına da daha etken bir rol üstelenebileceğiz. Oyları ile bu göreve gelmemi sağlayan bütün delege arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. İnşallah hep birlikte el birliği ile camiamızın sorunlarına eğilebileceğiz” şeklinde konuştu.