Başkan Gül: Cumhurbaşkanımız hak etmediği bir sonucu buradan alabilir

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül, Kuraları Çekilen TOKİ Konutlarının Hak sahiplerine Teslim Edilmediğin Ve Bu Konuda Yetkililerden Her Hangi Bir Açıklama Alamadıklarını Kaydetti.

Başkan Gül: Cumhurbaşkanımız hak etmediği bir sonucu buradan alabilir

Elazığ Muhtarlar Derneği üyeleri Kültür Park’ta düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Ahmet Gül, 24 Ocak depremi sonrası yaşanan sıkıntılara değindi.

24 Ocaktan itibaren maalesef bakanlarımız buradayken toplantılar yapıyorduk. Elâzığ’la ilgili vatandaşın ne istediğini bakanlarımıza iletme fırsatı bulabiliyorduk bakanlar gittikten sonra toplantılarımız bitti.

Yapılan toplantılara biz muhtarlar dâhil edilmedik. Gelinen süreçte vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşamakta bununda genel sebebi şehrin, mahallelerin, köylerin bire bir sıkıntılarını bilen muhtar arkadaşların veya temsilcilerin bu toplantılara dâhil edilmemesi belli bir kesim tarafından kararlar alınıp uygulamaya geçirilmesi yaşadığımız sıkıntıların ana sebebi.

Başkan Gül, kuraları çekilen evlerin tesliminin yapılmadığını belirterek, konuyla ilgili yetkililerden de açıklama alamadıklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANIMIZ HAK ETMEDİĞİ BİR SONUCU BURADAN ALABİLİR

TOKİ’nin yaptığı evlerde denetimsizlikten kaynaklı sıkıntılar devam etmekte. Vatandaşlar uzun süredir yerleşmesine rağmen hala devam etmekte. Biz o sıkıntıların giderilmesi vatandaşların şuan yaşadıkları yerlerde daha rahat yaşamasını talep ediyoruz. Yetkililerin bu konuya el atmasını istiyoruz. Evlerin teslim tarihi uzun süredir çekilmesine rağmen Zafran’da ve birçok bölgemizde hala evler teslim edilmedi ne zaman teslim edilecek neden teslim edilmedi bununla ilgili en azından vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerekmekte.

Vatandaşlarımız her gün gelip muhtar arkadaşlarımıza serzenişlerde bulunuyor. Buda bilgi eksikliğinin ciddi anlamda cumhurbaşkanımıza yansıyacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız hak etmediği bir sonucu buradan alabilir. Ve yetkililerimizin halkı bilgilendirmede daha hassas davranmalarını istiyoruz. Evlerin ne zaman teslim edeceği ile ilgili kafalarda soru işaretleri var.

Dernek Başkanı Gül, ağır hasarlı evlerin bir kısmının yıkılmadığını belirterek, hasarlı evlerin ev sahipleri tarafından kiraya verildiğini iddia etti. Bugün bazı art niyetli arkadaşlarımız ağır hasarlı evleri Suriyelilere kiraya vermiş bazılarında hala insanlar yaşamaya devam etmekte. Biliyorsunuz ağır evlerde yaşamak suçtur. Olası bir afette olacak herhangi bir kayıpta sorumlu yıktırmayanlardır. Muhtar arkadaşlarımız ve Elâzığ kamuoyu bilsin muhtar arkadaşlarımız bununla ilgili her gün gereken mercilere taleplerini sorunlarını iletmekte fakat bunun geciktirilmesi bunun ciddiyetsiz bir şekilde yapılması maalesef vatandaşlara ve Elâzığ’a zarar vermekte.      

Gül, yaşadıkları sıkıntıları bir bir anlattı. Mustafa paşada yakın zamanda kura çekildi bu kurada benimde birebir şahit olduğum 140 metre kare evi olana getirip 100 metre ilerde 2+1 evler verilmiş. Bununla ilgili çalışmalar yapılmasını o mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.

Maalesef muhtar arkadaşlarımız hiçbir şekilde süreçlere dâhil edilmedi. Dahil edilmediği için Elâzığ’da sürsürü’de, Rüstempaşa’da veya köylerimizde yaşanan sıkıntılar devam etmekte ciddi bir şekilde vatandaş sıkıntı içerisinde ve patlamaya hazır bomba gibi.

Elâzığ’da son günlerde özellikle su sıkıntısı var belediyemizden maliyeti ne olursa olsun yeraltına girmesini talep ediyoruz.

Bundan sonra yerel sorunları çözemediğimiz gider başka yerlerde cumhurbaşkanımıza zarar gelmesini istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, devletimiz Elâzığ’a ayrı bir önem veriyorlar ama yerelde gerek bizim gerek gerek bizim idarecilerimizin aktif rol oynamasını istiyoruz.