Başkan İdris Alan: 'Elazığ olarak bu yarışta biz de varız'

Elazığ'da 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali, ünlü sinema oyuncusu Nurullah Çelebi, gastronomi yazarı Talip Bayram ve televizyon programcısı Meltem Açıkel gibi önemli isimleri ağırlıyor. Festival, Elazığ'ın zengin yemek kültürünü ve gastronomi turizmini tanıtmayı hedefliyor.

Başkan İdris Alan: 'Elazığ olarak bu yarışta biz de varız'

20 Eylül Cuma günü başlayıp 22 Eylül Pazar günü sona erecek olan Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali kapsamında, Elazığ’a birbirinden ünlü isimler geldi. Türk sinema oyuncusu Nurullah Çelebi, gastronomi yazarı Talip Bayram, televizyon programcısı ve aşçı Meltem Açıkel, uluslararası fotoğraf sanatçısı Eray Kapan, PR danışmanı Nazan Kuloğlu Yılmaz, İstanbul Lokantacılar Odası Denetim Kurulu Üyesi Özgül Acıl ve TV yapımcısı Milad Erdoğmuş Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

Başkan İdris Alan: 'Elazığ olarak bu yarışta biz de varız'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Destek

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak festivale sponsor olduklarını belirten Başkan İdris Alan, festivale katılan isimlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu festivalle Elazığ’ın gastronomi ve turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyoruz. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali sayesinde şehrimize gelen turist sayısının artacağını umuyorum. Şehirler, sadece tarihi ve turistik mekânlarıyla değil, yemek kültürleriyle de öne çıkıyor. Elazığ olarak bu yarışta biz de varız.”

Başkan İdris Alan: 'Elazığ olarak bu yarışta biz de varız'

Ünlü İsimler Elazığ Lezzetlerini Denemek İçin Hazır

Türk sinema sanatçısı Nurullah Çelebi, Elazığ’ın yemek kültürüne olan hayranlığını şu sözlerle ifade etti: “Salçalı köfte için buradayız. Siz yemek yapmayı, biz de yemek yemeyi iyi biliyoruz. Heyecanla tadacağız.”

Televizyon programcısı Meltem Açıkel ise Elazığ’a olan sevgisini dile getirerek, "Eşim aslen Elazığlı. Salçalı köfteyi çok merak ediyorum, burada bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum," dedi.

Gastronomi yazarı Talip Bayram, Elazığ’ın yemek kültürü üzerine geçmişte yazdığı bir makaleye atıfta bulunarak, “Elazığ’ın 150 çeşit yemeği olduğunu biliyorum. Ancak bu lezzetler tam anlamıyla tanıtılamıyor. Festival, şehrin gastronomi turizmi açısından önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Başkan İdris Alan: 'Elazığ olarak bu yarışta biz de varız'