Başkan Kangal: Toplumca derin bir kaygı içindeyiz

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, yazılı bir açıklama yaparak ekonomi üzerinden eleştirilerini sıraladı.

Başkan Kangal: Toplumca derin bir kaygı içindeyiz

Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, yazılı bir açıklama yaparak ekonomi üzerinden eleştirilerini sıraladı. Kangal açıklamasında,

"Son zamanlarda,  ekonomide yaşanan olağanüstü gelişmelerden dolayı toplumca derin bir kaygı içindeyiz. 

Cennet ülkemiz, cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşamakta , iş bilmez ,ehliyetsiz,liyakatsiz yönetim ve kadrolar ;  aziz milletimizi kuru ekmeğe muhtaç etmiş, döviz kurlarındaki durdurulamayan artış , vatandaşımızın canına tak etmiştir. Türk lirası döviz karşısında pula dönmüş, uygulanan yanlış ekonomik politikalar neticesinde paramızın itibarı sıfırlanmıştır. Bilimsel hiç bir karşılığı olmayan ekonomi teorileriyle,  milletimiz her geçen gün sefalete, çaresizliğe, yoksulluğa itilmiş; ekonominin kitabını yazdık diyenlerin ülkeyi getirdiği nokta ;ekonomik çöküş; açlık,sefalet ve işsizlik olmuştur.

Zamlar; yağmur gibi vatandaşımızın üzerine yağmakta, halkımız hergün biraz daha fakirleşmekte , iş bilmeyen yöneticiler sayesinde ülkemiz varlık içinde , yokluk çekmektedir. Ekonomik çöküşün sebepleri bellidir, talimatla ekonominin düzeltilemeyeceği , artık anlaşılmalıdır!

Bu çöküşe kılıf arayanlar;  milletimizin milli ve manevi duygularını kendi beceriksizliklerine alet etmekte, algı operasyonları ile halkımızı yanıltmaya,  vatandaşın gözünün içine baka baka dalga geçmeye devam etmektedirler. 

Ancak şu unutulmamalıdır ki,  söylenen bu süslü cümlelerin halkımız nezdinde hiçbir karşılığı bulunmamaktadır. Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu zorlu günlerde ;  sağduyumuzu elimizden bırakmadan, kışkırtmalara gelmeden , bir an önce,  sandığın önümüze koyulmasını ve gereken cevabın demokratik yollarla verilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.  Ama sonuç olarak şunu da söylemek istiyorum ; Sakın kimse umutsuzluğa kapılmasın , sakın gençlerimiz geleceğinden umudumunu kesmesin. Bu ülkenin vatansever ,  liyakatli evlatları , elbet sahneye çıkacak ve ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracaktır." ifadelerinde bulundu.