Başkan Öztürk: 'Gerekirse Uluslararası Mahkemede Hakkımızı Arayacağız'

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Elazığspor'un 3 puanını sildi. Puan silme cezasının ardından Kanal Fırat canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulunan Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, 'Adaletsiz bir ceza. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Şimdi savaşımızı, mücadelemizi vereceğiz. Gerekirse Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinde hakkımızı arayacağız. Öyle bir dünya yok' dedi.

Başkan Öztürk: 'Gerekirse Uluslararası Mahkemede Hakkımızı Arayacağız'

TFF; 1. Lig'den 2, Misli.com 2. Lig'den ise 4 kulübe üçer puan silme cezası verdi. Kurul, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; Elazığspor, Gümüşhanespor, Kardemir Karabükspor, Şanlıurfaspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor kulüplerinin üçer puanını indirdi. Sona eren değerlendirmeler sonucunda toplamda 66 kulüp lisans almış oldu.

BAŞKAN ÖZTÜRK, İLK AÇIKLAMAYI KANAL FIRAT’A YAPTI

TFF’nin almış olduğu bu kararından ardından Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayınına bağlanarak ilk açıklamasını yaptı.

Haber Detay Görseli

“BU NE ALLAH’IN KATINDA NE DE KULUN KATINDA ADALETE SIĞMAZ”

Elazığspor’un haklarını arayacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Cezayı alan kulüplerle birlikte ben bu gece herkesle görüştüm. Federasyonumuza müracaat edeceğiz. Böyle bir dünya yok. Küme düşme kalkacak, bizim kardeş kulüplerimiz hiç kimsenin ekonomisinde parasında durumunda bizim gözümüz olamaz. Biz bütün kulüplere kardeş kulüp olarak bakıyoruz. Malatya Kulübümüz, Kayseri Kulübümüz diğer bir kulübümüz küme düşme cezası kalkacak. 100 milyon bir anda gelir elde edecekler. PTT’den düşme kalkacak, 2 milyona düşecek gelirden bir anda 15 milyon gelir elde edecekler. Biz özellikle Elazığspor olarak depremi yaşamışız pandemiyi yaşamışız. Şehirde 20 bin konut yıkılmış, göç vermişiz. Bugün bu saate kadar sponsor bulamamışız, mali verilerden dolayı ceza yiyeceğiz. Bu ne Allah’ın katında ne de kulun katında adalete sığmaz” dedi.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

Bazı kulüplere küme düşürme kaldırılırken Elazığspor’a ceza kesilmesinin adaletsizlik olduğunu belirten Kulüp Başkanı Öztürk, “Adaletsiz bir ceza. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Şimdi savaşımızı, mücadelemizi vereceğiz. Öyle bir dünya yok. Örnek veriyorum, Kayserispor bir anda 100 milyon gelirden 15 milyona düştüğü zaman otomatikman eksi 3’ü yiyecek miydi, yiyecekti. Malatya aynı şekil. Onları küme düşürmekten kurtaracak. Burada bize futbolculardan imza alamadınız eksi 3 puanla başlıyorsunuz. Öyle bir dünya yok. Öyle bir adalet yok. Biz bunun savaşını vereceğiz. Biz bu adaleti kabul etmiyoruz. 3 gün önce federasyonumuza müracaat ettim. Bırakın pandemiyi, 20 bin konut yıkılacak Elazığ’da, benim 35 senelik binam çökecek, iki tane antrenman saham yanmış, sürüm sürüm sürünecek, bu tarafta eksi 3 yiyeceğiz. Adaletse herkese adalet” ifadelerini kullandı.

Haber Detay Görseli

“GEREKİRSE ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDE HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Türkiye’de olmazsa uluslararası mahkemelere gideceklerini belirten Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Hz. Ömer adaletini istiyoruz. Bizim suçumuz ne? Küme düşürme gelseydi, küme düşen hiçbir takım mali frey play zaten sağlayamazdı.

Malatyaspor’a, Kayserispor’a 100 milyonluk gelirden 15 milyona düştüğü zaman kim onlara imza verirdi. Küme düşme kalktığı için tekrar gelir 100 milyona çıkınca nasıl olsa paramızı alırız diye imza verdiler. Peki bizim suçumuz ne? Böyle bir adaleti ben kabul etmiyorum.

Yarın CİMER’e şikayet edeceğiz, Federasyona şikayet edeceğiz, UEFA’ya gideceğiz, FİFA’ya gideceğiz. Kafana göre küme düşmeyi kaldırırsın bu tarafta mali belgeler eksik diyor. Küme düşürme yetkini kaldırma yetkin varsa futbol federasyonu olarak bizi de bağışlayacaksın bu sene.

Küme düşürmeyi kaldırıp 100 milyon gelirden 15 milyon gelire düşürmeyi önlerken, bana gelip diyorlar ki ‘valla kusura bakma futbolculardan imza alamadın eksi 3 yedin.’ Gerekirse Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesinde hakkımızı arayacağız. Ya bunu Türkiye düzeltecek ya da biz savaşacağız. Ben savaştan kaçmam. Sayın Cumhurbaşkanımıza yazacağız. Sahibimiz olmadığı için CİMER’e düştük. Elazığspor’un hakkını kimseye yedirmem” şeklinde konuştu. 

Haber Detay Görseli